nieuws

Productschap gaat samenwerken met Wageningen Universiteit

Nieuws

WAGENINGEN – Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën gaat samenwerken met de vakgroep Humane Voeding van de Wageningen Universiteit. Het Productschap financiert onderzoek naar de relatie meervoudig onverzadigde vetzuren, ziekten en sterfte.

WAGENINGEN – Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën gaat samenwerken met de vakgroep Humane Voeding van de Wageningen Universiteit. Het Productschap financiert onderzoek naar de relatie meervoudig onverzadigde vetzuren, ziekten en sterfte.

Het Productschap zal duren tot eind 2010 het promotieonderzoek van ir. Janette de Goede meefinancieren. De Goede onderzoekt de relatie tussen de inname van meervoudig onverzadigde vetzuren en sterfte en de relatie tussen de inname van meervoudig onverzadigde vetzuren en het ontstaan van hart- en vaatziekten. De eerste resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting gepubliceerd worden in het voorjaar van 2009.

 

Reageer op dit artikel