nieuws

Oerbrood beste bakkerij-initiatief in vers Top 100

Nieuws

AMSTERDAM – Oerbrood Biologisch is vijftiende geëindigd in de eerste Vers Top 100. Hiermee scoorde Oerbrood van alle bakkerij-initiatieven het beste.

Oerbrood beste bakkerij-initiatief in vers Top 100

AMSTERDAM – Oerbrood Biologisch is vijftiende geëindigd in de eerste Vers Top 100. Hiermee scoorde Oerbrood van alle bakkerij-initiatieven het beste.

 De Vers Top 100, een initiatief van Denhatex Uitgeverij en Stijlmeesters, schetst een beeld van de bedrijven die actief zijn in deze verssector en daarin opvallen door hun initiatieven en innovaties. Oerbrood Biologisch behaalde de vijftiende plek. Bake Five eindigde als 38e met de voorgebakken minibroodjes. Veldt banket werd 93e met het Italiaanse amandelkoekje. De winnaar was Koppert Cress met microgroenten. 

Samenstelling
De redactie van de Vers Top 100 heeft na eigen research een fors aantal bedrijven geselecteerd. Hiervan is een kort profiel opgesteld op basis waarvan de onafhankelijke jury deze inzendingen heeft beoordeeld. Uiteindelijk heeft de jury de top 100 samengesteld. Zij keek daarbij niet alleen of een organisatie een succesvol product of dienst aanbiedt, maar laat ook meewegen of het bedrijf als voortrekker en voorbeeld dient. De gehanteerde criteria zijn: innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief, duurzaamheid. Zijn het absoluut de 100 besten? Nee, de Vers Top 100 is geen wetenschap. Het is een mix van feiten en beoordeling van openbare informatie
 
Jury
De jury voor de Vers Top 100, editie 2008 bestaat uit:
Dhr. P. Ravensbergen, Projectregisseur van het Productschap Tuinbouw
Mw. J. van Gerven, Food Innovatie adviseur Syntens
Dhr. R. van Hoesel, Directeur Stichting Food valley
Dhr. O. Boersma, Directeur GemZu
Mw. M. Vermeer, Directeur Visbureau
Dhr. T. Baas, Secretaris Nederlandse Ver. voor de Bakkerij
Dhr. W. van Pelt, Directeur COV
Dhr. N. Dijkman, Sector Banker Agrifood ABN AMRO

 

Reageer op dit artikel