nieuws

Minister Klink komt met keiharde maatregelen

Nieuws

DEN HAAG – Roken in de horeca wordt harder aangepakt. Minister Ab Klink van Volksgezondheid stuurt daarover dinsdag een brief naar de Tweede Kamer. Roken wordt voortaan gezien als economisch delict, met mogelijke sluiting van het bedrijf als gevolg.

Minister Klink komt met keiharde maatregelen

DEN HAAG – Roken in de horeca wordt harder aangepakt. Minister Ab Klink van Volksgezondheid stuurt daarover dinsdag een brief naar de Tweede Kamer. Roken wordt voortaan gezien als economisch delict, met mogelijke sluiting van het bedrijf als gevolg.

  • Als een horecagelegenheid het roken toestaat, is er sprake van concurrentievervalsing. Vandaar dat er sprake is van een economisch delict.
  • Als de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit zien dat er gerookt wordt in een horecagelegenheid, kan een rechter een boete opleggen, maar de zaak ook tijdelijk sluiten. Doorgaans zijn de boetes bij een economisch delict hoger dan de maximale 2.400 euro die de VWA kan uitschrijven.
  • Daarnaast is de behandelingstijd van een zaak flink korter wanneer het om een economisch delict gaat. Het is mogelijk dat binnen enkele weken een zaak wordt afgehandeld.
  • De strengere aanpak volgt doordat steeds meer kroegen roken weer toestonden. Uitbaters vinden dat ze door het rookverbod inkomsten mislopen.
    Bron: www.missethoreca.nl 

Meer over het rookverbod

Reageer op dit artikel