nieuws

Lotus Bakeries neemt Zweedse Annas over

Nieuws

LEMBEKE – Lotus Bakeries neemt het Zweedse Annas Pepparkakor over voor 16,5 miljoen euro van het durfkapitaalfonds Accent Equity.

Lotus Bakeries neemt Zweedse Annas over

LEMBEKE – Lotus Bakeries neemt het Zweedse Annas Pepparkakor over voor 16,5 miljoen euro van het durfkapitaalfonds Accent Equity.

Dat heeft het bedrijf in een persbericht bekendgenaakt. De afronding van de overname is voorzien voor eind november. Vanaf 1 december wordt Annas mee geconsolideerd in de cijfers van Lotus Bakeries. Lotus bakeries is onder meer producent van Peijenburg, Enkhuizer Jodenkoeken en Glacé. Met de overname van het Zweedse concern denkt Lotus haar positie als specialiteiten bakkerij internationaal te versterken.

Annas
Annas is opgericht in 1929 en is een kwaliteitsproducent van ‘pepparkakor’, een Zweedse traditionele specialiteit. Pepparkakor zijn dunne en krokante koekjes met kaneel en gember. De grootste markt van Annas is de VS, goed voor zo’n 40 procent van de omzet. Het assortiment van Annas wordt bovendien wereldwijd aangeboden in Ikea-winkels. Annas bezit twee fabrieken, één in Zweden (in Tyresö, nabij Stockholm) en één in Canada (in High River, nabij Calgary), en telt 67 werknemers – 50 in Tyresö en 17 in High River.

Het bedrijf boekte over het laatste boekjaar, dat afliep op 30 juni 2008, een omzet van omgerekend 17,3 miljoen euro. In 2007 realiseerde Lotus Bakeries een omzet van 224 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel