nieuws

Jubilerende bakker fameus om vloerkadetten

Nieuws

DEVENTER – Echte Bakker Wessels bestond 25 oktober 120 jaar. Henk Wessels viert het jubileum met zijn klanten de hele maand november.

Jubilerende bakker fameus om vloerkadetten

DEVENTER – Echte Bakker Wessels bestond 25 oktober 120 jaar. Henk Wessels viert het jubileum met zijn klanten de hele maand november.

‘Eind oktober hadden we de activiteiten rond het Nationaal Schoolontbijt en de Week van het Brood, vandaar dat we het jubileum in november vieren,’ zegt  Henk Wessels, inmiddels de vierde generatie die in de bakkerij werkzaam is. In 1988 nam de Echte Bakker de zaak van zijn ouders over. Van oudsher staat Wessels in en rond Deventer bekend om ‘opa’s vloerkadetten’. Deze worden op de bodem van de oven (de vloer) gebakken en bestrooid met rijstemeel om het aanbakken te voorkomen. Dit meel geeft de vloerkadet een bijzondere smaak. ‘Klanten komen echt van heinde en verre voor deze broodjes,’ zegt Wessels.

 

De bakker heeft deze maand veel aanbiedingen die geënt zijn op het 120-jarige jubileum. ‘Bijvoorbeeld brokkenspeculaas voor 1,20 euro en een zak broodjes op zaterdag voor 1,20 euro,’ zegt Wessels die ook waardecheques van Center Parcs onder zijn klanten verloot, evenals een half jaar ‘gratis brood’. De overgrootvader van Henk Wessels begon zijn bakkerij aan de Zandpoort in 1888. Sinds 1890 is de ambachtsfamilie gevestigd in de Spoorstraat (winkelcentrum Boxbergerweg). Zoals het er nu naar uitziet treedt Henks zoon Daniël (17) in de voetsporen van zijn ouders. Hij wil bakker worden en het voortbestaan van bakkerij Wessels is daarmee gegarandeerd.

Het team van Echte Bakker Wessels.

 

 

Reageer op dit artikel