nieuws

Grondstof geeft stof tot inspiratie

Nieuws

GOUDA – Wie jarig is trakteert. De NBOV bestaat 10 jaar en heeft daarom speciaal voor haar leden het boek Grondstof gemaakt. Een boek vol prikkelende interviews met collega-ondernemers.

Grondstof geeft stof tot inspiratie

GOUDA – Wie jarig is trakteert. De NBOV bestaat 10 jaar en heeft daarom speciaal voor haar leden het boek Grondstof gemaakt. Een boek vol prikkelende interviews met collega-ondernemers.

Het honderd pagina’s dikke boek, voorzien van een mooie harde kaft, van bakkers voor bakkers, geeft op inspirerende en boeiende wijze handvaten aan ondernemers om rendementsverbeteringen door te voeren. Zo legt Gerrit Dijkstra, eigenaar van Banketbakkerij de Korenbloem uit Sneek (winnaar van de verkiezing Bakkerij van het Jaar 2005) uit wat het belang is van deelnemen aan vakwedstrijden. Kees Wegerif van Bakkerij Wegerif uit Harderwijk gaat in op de kracht van desembrood. Chris van de Looveren vertelt over zijn passie van lesgeven en het hebben van een eigen bakkerij. Andere ondernemers die hun verhaal doen zijn onder meer: Eric van Otten, Klaas Kuijt, Lex Verkley, Arthur de Rouw, Jos Huijbregts en Patrick en Ireen Pijpers.

Streekproducten
Theo Pastoor van Echte Bakker Pastoor uit Tilburg en Roel Boonstra van Bakkerij Boonstra uit De Knipe vertellen enthousiast over hun streekspecialiteiten: het Brabantse worstenbroodje en de Fryske Oranjekoeke. Ook de Zeeuwse bolus ontbreekt niet.   

Diepgang
Het boek krijgt extra diepgang door de tips en adviezen van ‘breadwatcher’ Erica de Werd en Mariëlla Eringa die het onderwerp functioneringsgesprekken uitdiept. Ook het onderwerp dienstverlening komt aan bod. Het voorwoord is van schaatskampioen en ambassadeur van de Nederlandse bakkerijbranche Sven kramer. 
Het boek is geschreven door Linda van ’t Land van de NBOV.
Niet leden kunnen het boek bestellen bij de NBOV.
 

Reageer op dit artikel