nieuws

Geld lenen MKB wordt makkelijker

Nieuws

DEN HAAG – Geld lenen door voor mkb bedrijven wordt vergemakkelijkt. Het ministerie van Economische Zaken heeft de garantie voor leningen van midden- en kleinbedrijven verhoogd van 100.000 euro naar 200.000 euro.

Geld lenen MKB wordt makkelijker

DEN HAAG – Geld lenen door voor mkb bedrijven wordt vergemakkelijkt. Het ministerie van Economische Zaken heeft de garantie voor leningen van midden- en kleinbedrijven verhoogd van 100.000 euro naar 200.000 euro. 

Dat meldt de NBOV op haar website. Verder gaat het ministerie de categorie bedrijven die een beroep op Besluit Borgstelling MKB kunnen doen uitbreiden. Hierdoor kunnen bedrijven met maximaal 250 werknemers een beroep doen op deze regeling, waar de grens voorheen lag op bedrijven met maximaal 100 werknemers. Ook is het maximale garantiebedrag per bedrijf verhoogd van 1 miljoen naar 1,5 miljoen euro.

Het doel hiervan is dat banken via deze regeling de kredietverlening richting de MKB-ondernemers verruimen. Immers, de risico’s worden via deze regeling mede gedragen door de overheid.

Meer informatie over Besluit Borgstelling MKB
Meer informatie: www.senternovem.nl/bbmkb of neem contact op met uw accountant.

 

Reageer op dit artikel