nieuws

Feestelijke afsluiting jubileumjaar NBOV

Nieuws

AMERSFOORT – De NBOV heeft haar 10-jarig jubileum feestelijk afgerond. Op 5 november werd niet alleen de jaarlijkse Algemene (leden)vergadering gehouden, ook werden nieuwe bestuursleden gekozen, een boek gepresenteerd en een gouden speld met briljant uitgereikt.

Feestelijke afsluiting jubileumjaar NBOV

AMERSFOORT – De NBOV heeft haar 10-jarig jubileum feestelijk afgerond. Op 5 november werd niet alleen de jaarlijkse Algemene (leden)vergadering gehouden, ook werden nieuwe bestuursleden gekozen, een boek gepresenteerd en een gouden speld uitgereikt.

Grondstof: zo heet het inspiratieboek dat alle NBOV leden krijgen. Het eerste exemplaar werd door auteur én NBOV-communicatiemedewerkster Linda van ’t Land aangeboden aan Loek Hermans,  voorzitter van MKB-Nederland. In het boek doen diverse bakkerondernemers hun verhaal. Hermans omschreef het boek als een doe-boek met bewaarwaarde vol tips en trucs van ondernemers over rendementsverbetering. De geïnterviewde bakkerondernemers kregen hun eigen (gesigneerde) exemplaar.

Algemene Vergadering
Na de boekpresentatie vond de jaarlijkse Algemene Vergadering van de NBOV plaats.
NBOV voorzitter Rin van der Molen maakte de plannen voor 2009 bekend. Zo wordt onder meer ingezet op de verbetering van de positie van de ambachtelijke bakkerij, de continuering en intensivering van lobbyactiviteiten op het gebied van wet- en regelgeving, sociale innovatie (flexibele beloning en inzet, vergroting betrokkenheid medewerkers), de aandacht voor bedrijfsopvolging, de aanpak van de onderwijsproblematiek en de intensivering van de samenwerking met brancheorganisaties en kenniscentra.

Verkiezing
Bert Kolkman, Toos de Jong-Rijkenberg, Cees Weeda en Roel van Everdingen zijn als bestuursleden herkozen. Nieuw is Raymond Dukers. Arjan Roodenrijs is benoemd tot penningmeester. Hij volgt hiermee Harry Housmans op, die sinds 2002 penningmeester van de NBOV was. Hij nam 26 jaar afscheid nam als bestuurslid.

Gouden Speld
Housmans grote staat van dienst werd tijdens de vergadering beloond met de hoogste NBOV-onderscheiding: de gouden speld met briljant. Deze werd hem opgespeld door Theo Volkeri, die tijdens de vergadering eveneens zijn eigen aanstaande vertrek aankondigde in verband met zijn pensionering op 1 april 2009. Frans Hazenberg (voormalig KVOB-voorzitter) en Jacques van de Vall (voormalig NBOV-voorzitter) werden  benoemd tot ere leden van de NBOV.

 

Reageer op dit artikel