nieuws

Cees Visser noordelijk kampioen brood-, koek- en banketbakken

Nieuws

HEERENVEEN – Cees Visser van bakkerij Gosse Tjoelker uit Drachten is noordelijk kampioen brood-, koek- en banketbakken. Dat werd gisteren bekendgemaakt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Cees Visser noordelijk kampioen brood-, koek- en banketbakken

HEERENVEEN – Cees Visser van bakkerij Gosse Tjoelker uit Drachten  is noordelijk kampioen brood-, koek- en banketbakken. Dat werd gisteren bekendgemaakt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

‘We zijn allround’, verklaarde een trotse Visser, die al 27 jaar werkzaam is bij Tjoelker, zijn succes. ‘Ieder product krijgt de aandacht die het verdient. De overwinning komt niet helemaal als een verrassing.’ Spreekstalmeester Jentsje Feenstra sprak van de Sven Kramer onder de bakkers: ‘Telkens wil Tjoelker zich bewijzen én winnen. Het fanatisme loont.’ Tien bakkers mochten naar voren komen. Zij behaalden de hoogste puntenaantallen op de onderdelen banket (bavaroisetaartje en notenkoek), koek (notenblokkoek en taaitaai) en brood (wittebrood en mueslibroodjes). Producten die aansluiten bij het hedendaagse bakkerijassortiment. 

De organiserende Friese Cursisten Vereniging (FCV) en de Groningse Cursisten Vereniging (GCV)  konden dit jaar maar liefst 950 inzendingen begroeten. Voorzitter  Voorzitter Eildert Kielman van GCV heeft een verklaring voor de stijgende lijn. ‘In de meeste regio’s zijn geen vergelijkbare vakwedstrijden meer. We zien dit jaar veel deelnemers uit andere delen van het land.’ 

Top tien 2008:
1. C. Visser           Drachten
2. A. Vreeling         Wolvega
3. H. Van Bentum    Lobith
4. J. Heemstra         Sneek
5. J. Braaksma        Oentsjerk
6. H. Staghouwer     Zuidhorn
7. P. Berntsen         Didam
8. W. Diertens         Surhuisterveen
9. S v/d Bijl              Kollum
10. R. Boonstra        De Knipe         

 Foto: Cees Visser ontvangt de bokaal uit handen van spreekstalmeester Jentsje Feenstra.

Reageer op dit artikel