nieuws

‘Brood vier dagen langer houdbaar met Microbeater

Nieuws

ENSCHEDE – Het Enschedese bedrijf Virobuster Technologies heeft met de Microbeater een nieuw instrument in de strijd tegen bacteriën, virussen en schimmels voor de voedingsmiddelenindustrie. De Microbeater moet de houdbaarheid van producten met enkele dagen verlengen. Er is getest bij Bakkerij Holland in Vriezenveen.

‘Brood vier dagen langer houdbaar met Microbeater

ENSCHEDE – Het Enschedese bedrijf Virobuster Technologies heeft met de Microbeater een nieuw instrument in de strijd tegen bacteriën, virussen en schimmels in de voedingsmiddelenindustrie. De Microbeater moet de houdbaarheid van producten met enkele dagen verlengen. Er is getest bij Bakkerij Holland in Vriezenveen.

Testen bij Bakkerij Holland in Vriezenveen hebben volgens algemeen-directeur Alain le Loux van Virobuster uitgewezen, dat brood vier tot vijf dagen langer houdbaar blijft door montage van de Microbeater in de bakkerij. ‘Bij de Duitse vruchtensapproducent FrischSaft hebben we getest en bleek jus d’orange twee dagen langer houdbaar na montage van onze apparatuur. De voedingsmiddelensector is voor ons nog veel groter en dus interessanter dan de gezondheidsmarkt,’ laat de algemeen-directeur aan De Twentsche Courant Tubantia weten.

Virobuster Technologies baarde in mei van dit jaar opzien met de introductie van de Steritube. Volgens de ontwikkelaars doodt de Steritube 99,9 procent van alle bacteriën, virussen en schimmels die in een ruimte door de lucht zweven. De crux van de vinding: lucht wordt door een buis geblazen met daarin een uvc-lichtbundel, die bijna alle bacteriën, virussen en schimmels doodt. Na de introductie beleefde het Enschedese bedrijf hectische tijden. ‘We hebben aanvragen van ziekenhuizen en laboratoria over de hele wereld gehad’, zegt Le Loux. ‘De Steritube is nu geïnstalleerd in zestien Nederlandse ziekenhuizen en laboratoria. Over een paar weken hebben we alle TüV-certificaten binnen en kunnen we gaan exporteren.’ Vooral in China is de belangstelling voor de Twentse vinding groot.
 

Reageer op dit artikel