nieuws

75.000 euro beschikbaar voor QAV onderzoek slagroom

Nieuws

WAGENINGEN – Met een onderzoeksbudget van 75.000 euro moet het QAV probleem met slagroom worden opgelost. Het onderzoeksrapport moet volgend jaar juni gereed zijn.

75.000 euro beschikbaar voor QAV onderzoek slagroom

WAGENINGEN – Met een onderzoeksbudget van 75.000 euro moet het QAV probleem met slagroom worden opgelost. Het onderzoeksrapport moet volgend jaar juni gereed zijn.

SenterNovem draagt 50.000 euro bij om de oorzaak van quaternaire ammoniumverbindingen (QAV) in slagroom te achterhalen en het probleem op te lossen. De andere 25.000 euro is bijeengebracht door de brancheorganisaties NBOV en Koninklijke Horeca Nederland (KHN), door leverancier van slagroommachines Woertman Nederland, door leveranciers van reinigings- en ontsmettingsmiddelen Dr. Weigert Nederland, Beko en Helder en Campina en Friesland Foods Professional.
Kennisinstelling Van Hall Larenstein, onderdeel van Wageningen Universiteit, voert dit onderzoek uit namens de NBOV, KHN en het NBC.

QAV

QAV, het chemische bestanddeel dat na reiniging en ontsmetting van de slagroommachine achterblijft in slagroom, houdt de gemoederen al jaren bezig. Reinigen of ontsmetten bakkers en horecaondernemers op de juiste manier? Voldoet het reinigings- en ontsmettingsprotocol? Is de aangeleverde room in orde? De oorzaak van het QAV-probleem is niet duidelijk. Juni 2009 moet die oorzaak wel bekend zijn als het onderzoeksrapport wordt gepresenteerd.
 

 

 

 

Reageer op dit artikel