nieuws

Stichting Nationale Sportweek ontvangt 122.500 euro van het Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

AMSTERDAM – De Professor Einsteinschool in Amsterdam was vanochtend het toneel van een feestelijk en sportief getint Nationaal Schoolontbijt. Het hoogtepunt was de bekendmaking van de opbrengst van het Nationaal Schoolontbijt 2008 dat door kinderen bij elkaar werd gebasketbald.

Stichting Nationale Sportweek ontvangt 122.500 euro van het Nationaal Schoolontbijt

AMSTERDAM –  De Professor Einsteinschool in Amsterdam was vanochtend het toneel van een feestelijk en sportief getint Nationaal Schoolontbijt. Het hoogtepunt was de bekendmaking van de opbrengst van het Nationaal Schoolontbijt 2008 dat door kinderen bij elkaar werd gebasketbald.

Maar liefst 122.500 euro werd door de kinderen aan de Stichting Nationale Sportweek overhandigd. Het Nationaal Schoolontbijt en de Stichting Nationale Sportweek hebben de ambitie in de toekomst duurzaam samen te gaan werken. Onder leiding van acteur Joris Putman, ambassadeur van de Nationale Sportweek, genoten de kinderen van hun gezonde ontbijt om zich daarna warm te maken voor de sport. Al ballend werd de opbrengst van het Nationaal School Ontbijt symbolisch bij elkaar gespeeld.

Kees Sijbesma, directeur van de Stichting Nationale Sportweek: ‘Ook binnen het onderwijs willen we kinderen op een leuke en plezierige manier gratis kennis laten maken met sport. De eerste stap naar het lid worden van een sportvereniging is dan al gezet. Met het Nationaal Schoolontbijt onderzoeken we de mogelijkheden om in de toekomst gezamenlijk honderdduizenden basisschoolkinderen kennis te laten maken met het lekkere en goede van ontbijt en sport. Volgend jaar willen we op de laatste dag van het Nationale Schoolontbijt 2009 aan de ruim half miljoen kinderen, leerkrachten van deelnemende scholen én natuurlijk de ouders van de kids een super cool wintersportprogramma aanbieden. Belangrijk wordt dat bijvoorbeeld de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, Nederlandse Skivereniging en andere aanbieders van winteractiviteiten hierin ook geloven. We zijn al met hen in gesprek om er samen met het Nationaal Schoolontbijt en de Stichting Nationale Sportweek iets moois van te gaan maken.’

Onder de 500.000 deelnemende kinderen aan het Nationaal School Ontbijt is per kind 25 eurocent ingezameld. ‘De keus om dit jaar de opbrengst aan de Stichting Nationale Sportweek te geven past binnen ons beleid om kinderen deelgenoot te maken van een gezonde levensstijl. Een goed ontbijt en sport zijn hierin belangrijke pijlers,’ aldus Renee Boogerd van het Nationaal Schoolontbijt.

 

Reageer op dit artikel