nieuws

Peter Remmelzwaal wint Gouden Gard

Nieuws

WAGENINGEN – Peter Remmelzwaal is de winnaar geworden van de Gouden Gard 2008. De jonge patissier hield de concurrentie ver achter zich.

Peter Remmelzwaal wint Gouden Gard

WAGENINGEN – Peter Remmelzwaal is de winnaar geworden van de Gouden Gard 2008. De jonge patissier hield de concurrentie ver achter zich.

Remmelzwaal, werkzaam bij Crème de la Crème in Zoeterwoude Dorp legde dinsdagavond in het NBC in Wageningen beslag op de prestigieuze prijs. Zijn creatie (thema was jungle) leverdende jonge patissier 324 punten op. Dat was ruimschoots genoeg voor de overwinning. Ook won hij de Marketingprijs van Heerlijk&Heerlijk. De zilveren gard was voor Sarah Musch, werkzaam bij Patisserie Kuyt in Amsterdam. Derde was Remco Zentveld, werkzaam bij Huis ter Duin in Noordwijk. Aan de wedstrijd deden zes kandiaten mee.

Talentenprijs
De Talentenprijs ging naar Thijs Abrahams, werkzaam bij Patisserie de Rouw in Vught. De leerling van ROC Eindhoven maakte de beste taart aldus de jury. Tweede werd John Prins en derde Thomas Proost. Abrahams sleepte ook de Consumentenprijs van Bakkers in Bedrijf in de wacht.
Gouden Gard en Talentenprijs worden georganiseerd door Kenwerk en stichting Gouden Gard.

 

Reageer op dit artikel