nieuws

‘Gevolgen kredietcrisis bakkers nihil

Nieuws

DELFT – De gevolgen die versondernemers zullen hebben van de internationale kredietcrisis zijn nihil. Dat is de verwachting van MKB Nederland.

‘Gevolgen kredietcrisis bakkers nihil

DELFT – De gevolgen die versondernemers zullen hebben van de internationale kredietcrisis zijn nihil. Dat is de verwachting van MKB Nederland.

Op de vraag wat bakkers van de internationale kredietcrisis gaan merken antwoordt Lia Smit beleidssecretaris bij het MKB: ‘Zoals de situatie nu is, zal de schade beperkt blijven. Het belangrijkste voor versondernemers is de vraag hoe de consument reageert. Je kunt je voorstellen dat mensen minder snel geld uitgeven en minder luxe producten kopen. Maar dat hoedt ook niet, want de werkloosheid is nog steeds historisch laag. Ik verwacht dan ook dat de versondernemer niet slechter wordt van de situatie. Mensen moeten toch eten.  Gaat de beurs opnieuw onderuit is de kans groot dat de rente sterk zal oplopen waardoor herfinancieren een probleem kan opleveren. Een voorspelling is in deze tijd echter moeilijk te geven omdat de markt erg onrustig is, maar zoals de situatie nu is zal de schade beperkt zijn.’

 

Reageer op dit artikel