nieuws

Delisjes verovert bollenstreek

Nieuws

LISSE – Delisjes is de nieuwe patisseriespecialiteit van Lisse. ‘De Bossche Bollen zullen erbij verbleken!’ knipoogt patissier Robin Peereboom als hij enthousiast vertelt over hét gebakje dat hij voor zijn woonplaats heeft ontwikkeld.

Delisjes verovert bollenstreek

LISSE –  Delisjes is de nieuwe patisseriespecialiteit van Lisse. ‘De Bossche Bollen zullen erbij verbleken!’ knipoogt patissier Robin Peereboom als hij enthousiast vertelt over hét gebakje dat hij voor zijn woonplaats heeft ontwikkeld.

Delisjes is een gebakje op krokante bodem, met bolletjes vanille bavaroise en chocolade en frambozen accenten.  Op dinsdag 28 oktober 2008 werd de luchtige verwennerij aangeboden aan de burgemeester en wethouders van de gemeente.

De gemeente Lisse is blij met deze aanwinst. ‘Ik juich het initiatief van deze ondernemer van harte toe’, zegt Bas Brekelmans, wethouder Economische Zaken en Toerisme van de gemeente Lisse. ‘De verwijzing naar onze Bollenstreek is heel treffend met de drie bollen op een heerlijke bodem en een gestileerd tulpenblad in top. Die symboliek maakt Delisjes echt een herkenbare Lissese lekkernij, en dat willen wij als college van Lisse van harte ondersteunen. Iedereen kent Lisse van de Keukenhof, maar wat ons betreft staan wij in navolging van de Goudse stroopwafel en Bossche Bol nu ook met onze Lisser Delisjes op de kaart! ‘

Robin Peereboom, de creatieve eigenaar van Patisserie Vermeer, zag in de herinrichting van het koopcentrum een mooie aanleiding om voor Lisse een unieke lekkernij te bedenken. ‘De herinrichting van het koopcentrum maakt Lisse tot een aantrekkelijk winkelgebied. Het nieuwe gebakje Delisjes is als het ware de kroon op deze ontwikkelingen in Lisse.’

Op 1 november kan iedereen ervaren hoe delicious Delisjes is. Wie in het centrum van Lisse door het Delisjes-promotieteam op de foto is gezet, kan met de foto bij Patisserie Vermeer gratis een gebakje ophalen. Vanaf die datum is het gebakje verkrijgbaar in de winkel.
 

Reageer op dit artikel