nieuws

Consument geeft minder uit aan voedsel

Nieuws

VOORBURG – Huishoudens hebben in augustus aan voedings- en genotmiddelen 1,1 procent minder gespendeerd dan in dezelfde maand een jaar eerder.

VOORBURG – Huishoudens hebben in augustus aan voedings- en genotmiddelen 1,1 procent minder gespendeerd dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De consument heeft in augustus 1,9 procent meer besteed aan goederen en diensten dan een jaar eerder. De totale consumptiegroei was iets groter dan in juli, toen er 1,3 procent meer besteed werd. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
 
Zaterdag en zondag
Augustus 2008 had een zaterdag en een zondag meer en een woensdag en een donderdag minder dan augustus 2007. Huishoudens gaven in augustus vooral hun geld uit aan duurzame goederen, met name huishoudelijke apparaten en schoenen. De uitgaven hieraan waren 4,5 procent hoger dan in augustus 2007.

 

Reageer op dit artikel