nieuws

Beste gevulde speculaas van Koekjesbakkerij Veldt BV

Nieuws

AMERSFOORT – Tijdens een spannende wedstrijd in leerhotel ‘Het Klooster’ te Amersfoort werd op woensdag 8 oktober Koekjesbakkerij Veldt BV uit Veenendaal uitgeroepen tot de allerbeste bakker van Gevuld Speculaas in de NBOV-regio’s Utrecht, ’t Gooi en Gelderland.

Beste gevulde speculaas van Koekjesbakkerij Veldt BV

AMERSFOORT – Tijdens een spannende wedstrijd in leerhotel ‘Het Klooster’ te Amersfoort werd op woensdag 8 oktober Koekjesbakkerij Veldt BV uit Veenendaal uitgeroepen tot de allerbeste bakker van Gevuld Speculaas in de NBOV-regio’s Utrecht, ’t Gooi en Gelderland.

Een tweede plaats met amper puntenverschil was er voor Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam en een derde plaats voor Bakkerij Sturkenboom uit Kortenhoef. Het gevulde speculaas werd gekeurd door vakjuryleden Peter de Wit, voorzitter van banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk en Martin Baks, spijskenner en werkzaam bij Zeelandia. In de consumentenjury zaten burgemeestersvrouw Mira Lokker uit Bodegraven en voormalig TV-persoonlijkheid Koos Postema uit Soest. Postema liet zich de speculaas goed smaken, al ontstond er een verschil van mening met de vakjury over de vraag of gevuld speculaas als staaf verkocht zou moeten worden. ‘Gevuld speculaas is voor mij heel veel spijs in een blokje deeg. Niets meer en niets minder,’ aldus Koos Postema, die met zijn uitgesproken mening het publiek kostelijk vermaakte.

Volgens Peter de Wit was de kwaliteit van de 23 inzendingen hoog. ‘En beslist geen straf om te keuren. Wij vonden de kwaliteit goed tot zeer goed.’ Hij raadde de winnende bakkers aan onbescheiden promotie te maken met hun titel: ‘Jullie zijn uitstekende bakkers gebleken en dat mag gezegd worden. Grijp deze gelegenheid aan om kwaliteit en vakmanschap opnieuw onder de aandacht te brengen van je eigen consumenten!’

 

 

 

Reageer op dit artikel