nieuws

Bastiaan Lurvink wint Graafschap Bokaal

Nieuws

DOETINCHEM – Bastiaan Lurvink is de winnaar van de Graafschap College Bokaal. Andere winnaars waren: Jeroen Krauts (brood) en Roy van Zadelhof (banket). Bakkerij van Bentum uit Lobith won net als vorig jaar de titel ‘lekkerste bakkerij van de regio.

Bastiaan Lurvink wint Graafschap Bokaal

DOETINCHEM – Bastiaan Lurvink is de winnaar van de Graafschap College Bokaal. Andere winnaars waren: Jeroen Krauts (brood) en Roy van Zadelhof (banket). Bakkerij van Bentum uit Lobith won net als vorig jaar de titel ‘lekkerste bakkerij van de regio.’

Bastiaan Lurvink is werkzaam bij Paul Berntsen in Didam. Hij kreeg de prijs uitgereikt door de burgemeester van Doetinchem. De tweede plaats was voor Bianca te Riet, werkzaam bij Echte Bakker Bram in Wehl. Het brons ging naar Fabienne Beudel van Bakkerij Godschalk in Zevenaar.
Er streden woensdag 52 leerlingen van 37 leerbedrijven om de Graafschap College Bokaal, die ieder jaar wordt georganiseerd door het Graafschap College in Doetinchem. 
 
Lekkerste
Bakkerij van Bentum uit Lobith  prolongeerde de titel ‘Lekkerste bakkerij van de regio’. Het Lobithse bedrijf scoorde net als vorig jaar de meeste punten. De tweede plaats was voor Bakkerij ten Veen uit Eerbeek. Echte Bakker Bram werd derde.

1987
Bij de vakwedstrijd voor werknemers geboren voor 1987 won in de categorie banket Roy van Zadelhof van Bakkerij Van Bentum in Lobith. Jeroen Krauts, werkzaam bij dezelfde bakker, won het onderdeel brood.  
 
Rijsonderbreking
De wedstrijd broodbakken met rijsonderbreking werd gewonnen door Bakkerij Jos Knippenborg uit Zieuwent, Paul Berntsen werd tweede, gevolgd door Bakkerij Ebbers uit Terborg.

Desem
Echte Bakker Bram won in de categorie brood gebakken met desem. Paul Berntsen werd tweede en Jos de Bakker uit Silvolde derde. 
 
Foto: Vlnr. Winnaar Bastiaan Lurvink, bakker Paul Berntsen en de burgemeester Herman Kaiser van Doetinchem.

Reageer op dit artikel