nieuws

Bakkerij Ten Hove wint Zeelandtrofee 2008

Nieuws

BURGH HAAMSTEDE – Bakkerij Ten Hove uit Nieuwerkerk is de winnaar geworden van de jaarlijkse Zeelandtrofee. De bakker brengt hiermee de bokaal voor het eerst naar Schouwen Duiveland.

Bakkerij Ten Hove wint Zeelandtrofee 2008

BURGH HAAMSTEDE – Bakkerij Ten Hove uit Nieuwerkerk is de winnaar geworden van de jaarlijkse Zeelandtrofee. De bakker brengt hiermee de bokaal voor het eerst naar Schouwen Duiveland.

De Zeeuwse bakkers moesten een fijn volkorenbrood, roomboter cake en rozijnenbollen door een vakjury laten testen op smaak, structuur en samenstelling.  Henk ten Hove behaalde in de categorie ‘volkoren brood’ de tweede plaats. Samen met zijn scores in de twee overige categorieën leverde dit een eindresultaat op waarmee Bakkerij Ten Hove de Zeelandtrofee 2008 in de wacht sleepte. De jury noemde het niveau van de 26 inzendingen goed.De Zeelandtrofee is een initiatief van NBOV regio Zeeland.

Winnaars per categorie:

 Volkoren brood
1. Bakkerij Joop van Meijel uit Clinge
2. Bakkerij ten Hove uit Nieuwerkerk
3. Bakkerij van der Maale uit Rilland.

Rozijnenbollen
1. Bakkerij Koppejan uit Meliskerke
2. Filius Bakkerij uit Yerseke
3. Stadsbakkerij Droppers uit Zierikzee

Roomboter cake
1. Bakker Boer uit Kloetinge
2. Steketee Bakkerij uit Oost Souburg
3. Bakkerij Den Soeten Inval uit Goes

Fotobijschrift: vlnr. regiovoorzitter Gerrit Droppers, winnaar van de Zeelandtrofee 2008 Henk ten Hove uit Nieuwerkerk en landelijk voorzitter van de NBOV Rin van der Molen.
 

Reageer op dit artikel