nieuws

Bakkerij La Lorraine afgebrand

Nieuws

NINOVE – Bakkerij La Lorraine in Ninove (Oost-Vlaanderen Belgie) is zondag getroffen door een grote brand. De bakkerij is nagenoeg volledig uitgebrand. De materiële schade bij La Lorraine loopt in de miljoenen euro’s.

Bakkerij La Lorraine afgebrand

NINOVE – Bakkerij La Lorraine in Ninove (Oost-Vlaanderen Belgie) is zondag getroffen door een grote brand. De bakkerij is nagenoeg volledig uitgebrand. De materiële schade bij La Lorraine loopt in de miljoenen euro’s.


De brand brak zondagmorgen uit op het bedrijfsterrein van La Lorraine. La Lorraine, de grootste bakkerijgroep in België, levert vooral aan supermarktketens. Bij het bedrijf werken  ongeveer 1300 mensen. In de vestiging in Ninove werken meer dan 400 werknemers.

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk ontstond de brand in een van de ovens die hersteld werd. Andere vestigingen zullen nu een deel van de productie overnemen. La Lorraine kan ook op de hulp rekenen van andere bedrijven uit de sector. De administratie en IT-afdeling bleven gevrijwaard van de brand, aldus het bedrijf.

Bekijk foto’s en video van de brand
 

Reageer op dit artikel