nieuws

Bakker Jan bakt beste cake van Noord-Holland

Nieuws

MEDEMBLIK – De lauwerkrans ging bij Bakker Jan uit Zaandijk dinsdag 14 oktober om de schouders bij de huldiging als beste cakebakker van Noord Holland. Van de bijna 50 inzendingen voor deze wedstrijd, onderdeel vormend van het jubileumprogramma van de NBOV in Medemblik, werd zijn cake door de jury als beste beoordeeld. Loco burgemeester Zwagerman reikte de trofee uit.

Bakker Jan bakt beste cake van Noord-Holland

MEDEMBLIK – De lauwerkrans ging bij Bakker Jan uit Zaandijk dinsdag 14 oktober om de schouders bij de huldiging als beste cakebakker van Noord Holland. Van de bijna 50 inzendingen voor deze wedstrijd, onderdeel vormend van het jubileumprogramma van de NBOV in Medemblik, werd zijn cake door de jury als beste beoordeeld. Loco burgemeester Zwagerman reikte de trofee uit.

Eerder had Zwagerman de jeugdtrofee uitgereikt aan Robin Hoedjes uit Opdam, die met zijn koffiecake met tiramisu winnaar werd in de jeugdklassen. Die bakkerijleerlingen hadden als opdracht een fantasiecake te bakken. Zwagerman vond het ‘schitterend’ dat de bakkerij de jeugd betrekt bij de vakwedstrijden. Hoedjes had drie jaar geleden ook al deze trofee in de wacht gesleept.

De keuring werd verricht door docenten van de vakscholen in Heerhugowaard en Amsterdam, consumenten en met medewerking van Zeelandia en Puratos.

De gedoodverfde favoriet Timmer uit het Texselse Oude Schild moest genoegen nemen met een wat bescheidenere klassering. Hij won twee jaar achtereen de titel. Bea Timmer vertelde dat de titel ‘beste cakebakker van Noord Holland’ heeft geleid tot een verdubbeling van de cakeomzet in hun bakkerij. Ze is actief geweest met het benaderen van de regionale pers en de klanten kregen in de winkel een stukje cake te proeven. Volgens Bea Timmer is het geheim van hun cake de Texselse eieren. Ook veel collega’s vroegen naar het vakgeheim. En één ervan was Bakker Jan. Basis van zijn cake: ‘goede grondstoffen en de juiste temperatuur.’

Fotobijschrift: Jan en Meriam Brakenhoff uit Zaandijk ontvangen de prijs uit handen van loco-burgemeester Loujan Zwagerman van Medemblik.

 

 

Reageer op dit artikel