nieuws

Week van de Smaak krijgt internetvervolg

Nieuws

ZWOLLE – De ‘superstreekmarkt’ die gisteren in Zwolle de Week van de Smaak afsloot is zo’n succes geworden, dat een speciaal internetplatform wordt geopend over streekproducten.

ZWOLLE – De ‘superstreekmarkt’ die gisteren in Zwolle de Week van de Smaak afsloot is zo’n succes geworden, dat een speciaal internetplatform wordt geopend over streekproducten.

De culinaire markt met producten uit de regio die de afsluiting vormde van de Week van de Smaak trok publiek van heinde en verre. Er viel genoeg te halen bij de 43 standhouders: krachtige kazen, regionaal biologisch vlees, vele wijnen, zeldzame groenten uit de Dalfser kas van Eef Stel, bijzondere broden en speciaal IJsseldelta-bier. Hoewel, dat was al ver voor het eind van de dag uitverkocht. Ook de Held van de Smaak zelf, bakker Schuld uit Odebroek, was naar Zwolle afgereisd.
Om de culinaire kwaliteiten van de Zwolse regio na de smaakweek niet in de vergetelheid te laten belanden heeft de organisatie ervoor gekozen een internetplatform te scheppen. Op een speciale site wordt in tekst en (bewegend) beeld uitleg gegeven over de streekproducten. Motto daarbij: Van grond tot mond. De site (www.proefdepureprovincie.nl), die gistermiddag in het bijzijn van burgemeester Henk Jan Meijer en gedeputeerde Carry Abbenhuës werd gepresenteerd op de streekmarkt, is echter nog niet in de lucht.
 

Reageer op dit artikel