nieuws

Uitslagen WK Wielrennen voor bakkers 2008

Nieuws

OOTMARSUM – Zondag 7 september vond voor de tweede keer in de geschiedenis het WK Wielrennen voor bakkers in Nederland plaats. Medeorganisator Lucas Kruijmer spreekt van een geweldige dag. ‘Er zijn heel mooie wedstrijden gereden.

Uitslagen WK Wielrennen voor bakkers 2008

OOTMARSUM – Zondag 7 september vond voor de tweede keer in de geschiedenis het WK Wielrennen voor bakkers in Nederland plaats. Medeorganisator Lucas Kruijmer spreekt van een geweldige dag. ‘Er zijn heel mooie wedstrijden gereden.’

Er deden 183 mensen mee, waarvan 83 Nederlanders.
Kruijmer vervolgt: ‘De sfeer was prima. En zondag maar een bui regen gehad. Dus dat viel ook mee. Leuk contact tussen alle nationale en internationale collega’s. Er heeft zelfs een Japanse bakker bij ons gelogeerd. Osamu Igawa uit Nagasaki bezoekt al dertien jaar het WK Wielrennen voor bakkers. ‘Het is zijn vaste uitje naar Europa. Ik elk land waar hij is probeert hij de recepten te leren van de typische bakkersproducten. Wij hebben hem speculaas en chocoladekoekjes leren bakken,’ aldus Kruijmer. De Japanner: ‘Heerlijk. Zoet. Als ik terug ben ga ik ze voor mijn winkel maken. De buitenlandse werknemers in de grote autofabrieken zullen er van smullen.’

Lucas Kruijmer kreeg bij de organisatie hulp van de Oldenzaalse Wieler Club. Zij hebben ook het NK Wielrennen georganiseerd. Er lag dus een degelijk draaiboek op tafel. De organisatie, de jurering. Alles klopte. Zelf kon ik door de organisatie niet meefietsen.’ In 1993 was hij ook al bij het evenement betrokken.
In 2009 is het WK Wielrennen voor Bakkers op 16 augustus in Duitsland, nabij Leipzig.

De uitslagen

Jongens tot 19 jaar
1 Lukas Jaun, Zwitserland
2 Magnus Fischer, Duitsland
3 Ramon Mensink (Tubbergen) Nederland

18 – 30 jaar
1 Andre Kahrger, Duitsland
2 Roman Woda, Duitsland
3 Pascal Jaun, Zwitserland
(Eerste NL op 4 Twan Vermeulen uit Oploo )

31 – 40 jaar
Lionel Lemour, Frankrijk
Bert Beertema (Scheemda) Nederland
Romuuals Renault, Frankrijk

41 – 50 jaar
1 Horst Stiefelink, Duitsland
2 Ruud Klomp (Ameide), Nederland
3 Kurt Thui, Zwitserland

51 – 60 jaar
1 Gerhard Jaun, Zwitersland
2 Hubert Kollaschek, Duitsland
3 Roland Wildi, Zwitserland
(Eerste NL op 5 Jan Waaijer uit Langeveen)

61 – 70 jaar
1 Gilles Inger, Frankrijk
2 Erwin Pollet, Duitsland
3 Gerard van ’t Kloos (Leusden), Nederland

71 jaar en ouder
1 Virginio Ferrero, Italië
2 Guy Charron, Frankrijk
3 André Falcon, Frankrijk
(geen Nederlandse deelnemer)

 

Reageer op dit artikel