nieuws

Recordaantal bakkerijen voor Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

WAGENINGEN – Het aantal bakkerijen dat meedoet aan Het Nationaal Schoolontbijt is nog nooit zo groot geweest.

Recordaantal bakkerijen voor Nationaal Schoolontbijt

WAGENINGEN – Het aantal bakkerijen dat meedoet aan Het Nationaal Schoolontbijt is nog nooit zo groot geweest.

Dat meldt de organisatie van het jaarlijks terugkerende ontbijtevenement voor basisschool kinderen. Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar gehouden van 28 tot en met 31 oktober. Ruim zeshonderd bakkerijen hebben zich inmiddels al aangemeld, dat zijn er honderd meer dan vorig jaar. Het aantal scholen is gestegen tot 2200, een toename van tien procent in vergelijking met 2007.

Verse producten
Het schoolontbijt wordt jaar uitgebreid met nieuwe, verse producten. Naast brood en beleg kunnen de kinderen dit keer ook genieten van appels en tomaten. Van elk ontbijtje gaat 25 cent naar een goed doel. Het goede doel dit jaar is Nationale Sportweek. Deze stichting biedt basisschoolleerlingen de kans om via landelijke en lokate activiteiten gratis kennis te maken met sport.

Reageer op dit artikel