nieuws

Match leerling en leerbedrijf wordt eenvoudiger

Nieuws

ZOETERMEER – Kenwerk heeft een methode ontwikkeld waarmee leerbedrijven en gemotiveerde leerlingen elkaar beter kunnen vinden.

ZOETERMEER – Kenwerk heeft een methode ontwikkeld waarmee leerbedrijven en gemotiveerde leerlingen elkaar beter kunnen vinden.

Met de ontwikkelde methode: leerkaart kunnen leerbedrijven vanaf nu hun bedrijf inzichtelijk maken via www.kenwerk.nl/leerbedrijfinkaart. Via de website van Kenwerk krijgt het bedrijf een digitaal overzicht met kerntaken en werkprocessen per opleiding. Hier kruist de praktijkbegeleider/leermeester eenvoudig per opleidingsniveau aan wat een leerling in het leerbedrijf kan en mag uitvoeren.

Optimale match
Kenwerk zorgt ervoor dat de bedrijfsprofielen zichtbaar zijn op Kenwerk.nl en Stagemarkt.nl. Een leerling die een stageplaats zoekt, kan vervolgens vanaf januari 2009 via Stagemarkt.nl aangeven wat hij nog wil leren. Stagemarkt.nl koppelt zijn opleidingsbehoefte dan aan het aanbod van de leerbedrijven. De leerling krijgt een overzicht van leerbedrijven die kunnen bieden wat de leerling vraagt. Zo ontstaat er een optimale match.

 

Reageer op dit artikel