nieuws

Groen licht overname Quality Bakers door Bakkersland

Nieuws

HEDEL – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft toestemming gegeven voor de overname van Quality Bakers door Bakkersland

Groen licht overname Quality Bakers door Bakkersland

HEDEL – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft toestemming gegeven voor de overname van Quality Bakers door Bakkersland
 
De transactie werd in juni van dit jaar al aangekondigd. Het wachten was op de goedkeuring van de NMA. Nu het licht op groen is gezet, kan Bakkersland zijn reorganisatieplannen uitvoeren. Bakkersland gaat drie bakkerijen sluiten en verkoopt twee bakkerijen aan Borgesius. De bakkerijen die worden gesloten zijn Utrecht, Haarlem en Waalwijk Oost. De twee bakkerijen die Bakkersland gaat verkopen aan Borgesius zijn Nieuw Amsterdam en Arnhem. Bakkersland denkt door de reorganisatie efficiënter te kunnen werken.

Sociaalplan
De directie van Bakkersland is nog in overleg met de ondernemingsraden. Quality Bakers en Bakkersland Ook wordt met de vakorganisaties gesproken over een sociaalplan. In totaal zijn met de drie te sluiten bakkerijen 220 arbeidsplaatsen gemoeid. Gedwongen ontslagen zijn volgens Bakkersland directeur Walter Kluit onvermijdelijk.
 
Zie ook:
Bakkersland sluit en verkoopt vijf bakkerijen
Quality Bakers naar Bakkersland
 

foto: Walter Kluit, algemeen directeur Bakkersland

Reageer op dit artikel