nieuws

Fraudeverdachte runde bakkerijen

Nieuws

ARNHEM – Een 38-jarige Duivenaar die wordt verdacht van omvangrijke fraude bij de gemeente Winterswijk, was behalve topambtenaar ook eigenaar van diverse bedrijven. Zo runde hij bakkerijen en lingeriezaken in Doesburg en Arnhem meldt Omroep Gelderland.

ARNHEM – Een 38-jarige Duivenaar die wordt verdacht van omvangrijke fraude bij de gemeente Winterswijk, was behalve topambtenaar ook eigenaar van diverse bedrijven. Zo runde hij bakkerijen en lingeriezaken in Doesburg en Arnhem meldt Omroep Gelderland.

Ze vielen onder de Gerrist Beheer Groep, een financieel adviesbureau in Duiven. De internetsites van de bakkerijen en lingeriezaken zijn uit de lucht gehaald.  Het is nog onduidelijk hoeveel geld is verduisterd bij de gemeente Winterswijk en hoe de verdachte te werk is gegaan. Hij is ontslagen, laat de regionale zender weten.

De ambtenaar die tonnen van de gemeente Winterswijk zou hebben verduisterd, heeft meer slachtoffers gemaakt. Dat zeggen verschillende bronnen tegen Omroep Gelderland. De man die jarenlang voor de gemeente werkte, zou onder meer in regio de Liemers rekeningen niet hebben betaald. De omvang van deze nieuwe fraudegevallen is nog niet bekend. De gemeente Winterswijk laat een accountantsbureau uitzoeken hoe de fraude kon plaatsvinden en wat de schade precies is. Daarna volgt eventueel een strafrechtelijk onderzoek van justitie.

Reageer op dit artikel