nieuws

Finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland bekend

Nieuws

EREMBODEGEM – De Lekkerste Bonbon van Nederland 2008 nadert zijn ontknoping. Woensdag 3 september streden vijftien chocolatiers voor een plek in de finale. Vijf konden er na afloop juichen.

Finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland bekend

EREMBODEGEM – De Lekkerste Bonbon van Nederland 2008 nadert zijn ontknoping. Woensdag 3 september streden vijftien chocolatiers voor een plek in de finale. Vijf konden er na afloop juichen.

De halve finale werd gehouden op de hoofdvestiging van initiatiefnemer Belcolade. Na het welkomstwoord van Caroline Ouwerx, directeur van Belcolade kregen de deelnemers twee uur de tijd om, onder het oog van de vakjury, hun inzending in 20-voud te bereiden. De vakjury (Hein Geers, Robert van Beckhoven en Dominique Persoone) lette op uitstraling, originaliteit, rationaliteit, vakmanschap, balans en vooral smaak.

De finalisten zijn;

Wouter Elie
Banketbakkerij J. van Bragt – www.jacquesvanbragt.nl – Geldrop

Albert Boogaarts
Chocolaterie Winters – www.chocolaterie-winters.nl – Valkenswaard

Ronald van Haarlem
Tummers patisserie passionelle – www.bestelbijtummers.nl – Heemstede

Hans Hulshof
Chocolaterie Hulshof – www.hulshof.nu – Eibergen

Niels Verweij
Ambachtelijke Banketbakkerij Holtkamp – www.banketbakkerijholtkamp.nl – Amsterdam

De finale is op zondag 28 september tijdens KunsthalKOOKT in de Kunsthal in Rotterdam. Vrijdag 26 en zaterdag 27 september zullen de vijf finalisten hun vakmanschap demonstreren in De lekkerste Bonbon van Nederland-stand van Belcolade. Bovendien verzorgt Belcolade diverse workshops voor de bezoekers van KunsthalKOOKT.

 Foto: bonbon van Hein Geers, winnaar van 2007

Reageer op dit artikel