nieuws

Weblog Pekingbakker Barry Dunselman

Nieuws

Barry Dunselman houdt vanuit Peking een weblog bij voor Bakkerswereld.
In zijn laatste aflevering, deel 3, zit het er voor hem al weer op. Hij mag na het harde werken nog vier dagen genieten van China.

Weblog Pekingbakker Barry Dunselman

Weblog van Pekingbakker Barry Dunselman (deel 3, 13-8-2008)

Barry Dunselman houdt vanuit Peking een weblog bij voor Bakkerswereld.
In zijn laatste aflevering, deel 3,  zit het er voor hem al weer op. Hij mag na het harde werken nog vier dagen genieten van China.

Het is vandaag woensdag 13 augustus 2008. De dag waarop het eerste team van Holland Bakery de fakkel heeft overgedragen aan het tweede team.

Vandaag de eerste echte dag vrij zonder enige verplichting. De 6 werkdagen zijn voorbij gevlogen en wat ons nu rest zijn de 4 vrije dagen. Hier gaan we natuurlijk optimaal gebruik van maken om zoveel dingen nog te bezichtigen. Morgen hebben we de kans om een wedstrijd te bezichtigen en verheug me daar ontzettend op.

Chinese muur
Het team is vandaag naar de Chinese Muur geweest. Wat een indrukwekkend stukje culturr is dat! Eerst ongeveer 1000 (chinese) traptreden omhoog waarna de muur oprijst vanachter de bergen. Het is echt niet te bevatten dat deze muur al in de 3e eeuw voor Christus gebouwd werd. Een schitterende ervaring.

Wat ook een terugkerend item is van mijn reis, zijn de huldigingen in het Holland Heineken House. Vanwege onze top presterende sporters vloeit het bier al een aantal dagen rijkelijk en wordt er gefeest alsof het elke dag de laatste keer is. We doen hier uiteraard aan mee en het levert iedere keer weer een kippenvel moment op. Van een dansende Prins Willem-Alexander tot een feestende Humberto Tan, samen zijn we één grote oranje familie.

De Holland Bakery draait nu op volle toeren! De tweede groep is goed ingewerkt en neemt nu het stokje over. Mijn taak zit erop en ik ga nu genieten van de stad, China en de Olympische Spelen.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het lezen van mijn stukjes net zoals ik al 9 dagen geniet van dit land. Ik wil iedereen bedanken voor de leuke persoonlijke reacties en steun en zal nog van me laten horen..

Groetjes Barry Dunselman


Weblog Pekingbakker Barry Dunselman (deel 2, 9-8-2008)

Barry Dunselman houdt vanuit Peking een weblog bij voor Bakkerswereld.
In deel 2 doet hij een boekje open over de opening en het werk in het Holland Heineken House (druk en warm maar leuk).  Hij krijgt vleugels van het bezoek van Prinses Maxima!

Het is vandaag zaterdag 9 augustus. The day after zoals hij hier wordt genoemd.Gister (8 augustus) was de officiële opening van de Olympische Spelen en dat is in heel Beijing niet onopgemerkt voorbij gegaan. Eén groot spektakel van vuurwerk in de stad. Heel erg tof om mee te maken. In het Heineken House was het ook erg druk. Steeds meer mensen weten het House te vinden en dat merken wij ook in de bakkerij.

Veertig graden!
In de bakkerij is het op het drukste moment van de dag rond de 40 graden. Dat is natuurlijk een hele hoge temperatuur, maar we beginnen er steeds meer aan te wennen. Van de warmte op zich voel ik al niet eens meer veel. Het is alleen het zweten wat we nog steeds met z’n allen erg veel doen. Maar we bakken ons er goed doorheen!

Wat een erg leuke motivatie is zijn de BNers. Vandaag (9 augustus) hadden we koninklijk bezoek van Prinses Maxima. Zij kwam ons begroeten en maakte complimenten over ons uithoudingsvermogen en het heerlijk brood en gebak dat ze geproefd had. Ook Jan Smit, Erica Terpstra, Jack van Gelder en Edwin Evers hebben al een bezoekje gebracht aan Holland Bakery. Dit is natuurlijk helemaal geweldig en we krijgen er allemaal vleugels van.

Prinses Maxima bewondert de Nederlandse bakkerij in Peking (Foto Holland Bakery)

Vanvond zal de eerste huldiging plaats vinden in het House. Judoka Ruben Houkes heeft de bronzen plak gewonnen en dat moet worden gevierd. Jan Smit zal hem persoonlijk komen toezingen. Het belooft een groot feest te worden.

Morgen en de rest van de week verwachten we hier duizenden mensen dus gaan we hier er vol gas tegen aan. Ik wil als slot iedereen bedanken voor de leuke persoonlijke berichtjes op de site van holland bakery, Noord Hollands Dagblad en de Bakkerswereld. Dit is een enorme motivatie en we zijn blij dat de bakkers en niet-bakkers zo met ons mee leven in Nederland.

Bij deze mijn stukje tot over twee dagen!

Barry Dunselman

De leden van Team Eén op de foto met Jan Smit, Barry Dunselman staat geheel links.  (Foto Holland Bakery)

——————————————

Weblog Pekingbakker Barry Dunselman (4-8-2008)

Barry Dunselman houdt vanuit Peking een weblog bij voor Bakkerswereld.
In deel 1 vertelt hij over zijn voorbereiding op zijn reis naar China en wat hem na zijn selectie allemaal overkomen is.

Eindelijk is het zover! Het gaat nu echt beginnen. De koffer is gepakt, alle inentingen zijn gehaald en het visum zit in mijn paspoort.

De aanloop naar deze bewuste maandag is heel erg bijzonder geweest voor een 20 jarig bakkertje uit Den Helder. Na de bekendmaking op 20 mei is mijn bakkersleventje in een stroomversnelling geraakt. Ik werd meteen gebeld door verschillende media en stond ineens in de belangstelling van bakkend en broodminnend Nederland. Ik zou bijna vergeten dat ik nog een diploma moest halen (wat overigens wel gelukt is).

Crewdag
De eerste crewdag was op 28 mei. Hier hebben we het visum aangevraagd, de inentingen gehaald en kennis gemaakt met de crew van het Holland Heineken House. Een hele gezellige dag waar ons nog een keer duidelijk gemaakt werd wat voor een unieke kans wij hebben gekregen. Ook waren er een aantal sprekers waaronder iemand van de Nederlandse ambassade. Die vertelde ons de huidige situatie in Beijing en hoe wij om moeten gaan met de Chinezen.

Oefenen
Na deze gezellige crewdag volgde de eerste bak dag in Papendrecht op 18 juni. Op deze dag hebben we geoefend met de verschillende machines en recepturen. Omdat de omstandigheden in Peking totaal anders zijn dan in Nederland werkten we met aangepaste percentages gist en water. Ook hebben we in teamverband geopereerd wat heel erg goed ging. Na deze bakdag kregen we de tickets overhandigd en begon het echt te kriebelen. Na deze dag heeft het team nog een bakdag gehad terwijl ik van mijn vakantie genoot in Italië. Volgens de berichten van mijn mede teamleden is deze bakdag ook super verlopen. Zo hebben ze ondermeer met mondkapjes op getraind omdat dit verplicht is in China.

Na mijn vakantie ben ik nog een paar keer benaderd door de regionale krant en locale krant. Deze hebben erg leuke stukjes van mij geplaatst waar ik ook veel reacties op kreeg. En dan is het nu eindelijk zover. Vanavond (maandag 04-08-08) vertrek ik om 18:30 met vlucht KL 897 naar Beijing. Hier hoop ik de ervaring van mijn leven mee te maken en iedereen weer kennis te laten maken met ons heerlijk ambachtelijk Hollands brood.

Barry Dunselman

Reageer op dit artikel