nieuws

Energietool voor de brood- en banketbakkerij

Nieuws

WAGENINGEN –Bakkers in het MKB krijgen snel en eenvoudig inzicht in het energieverbruik van hun bakkerij via een nieuwe, online Energietool. De tool geeft direct advies over kostenbesparende maatregelen.

Energietool voor de brood- en banketbakkerij

WAGENINGEN –Bakkers in het MKB krijgen snel en eenvoudig inzicht in het energieverbruik van hun bakkerij via een nieuwe, online Energietool. De tool geeft direct advies over kostenbesparende maatregelen.

 
NBOV, Beko Advies, Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf en het Nederlands Bakkerij Centrum hebben de tool samen ontwikkeld.
De tool bestaat uit een formulier waarop een aantal bedrijfsgegevens worden ingevuld. Er vindt een analyse plaats waarin het energieverbruik van de onderneming wordt vergeleken met dat van andere bedrijven. Zo ziet de ondernemer in een oogopslag wat zijn positie is op energiegebied ten opzichte van wat gangbaar is in de branche.
 
Energiebesparend advies
De bedrijfsgegevens worden vervolgens in een ‘quickscan’ verwerkt voor energiebesparende maatregelen. De energietool rekent uit wat de investeringskosten en besparingen zijn, zodat de ondernemer kan bepalen wat de terugverdientijden zijn van elke maatregel.
 
Zonder investeringen
Tot slot geeft de energietool een opsomming van goodhousekeepingmaatregelen die mogelijk zijn in de bakkerijbranche. Dit zijn algemene gedragsregelingen waarmee iedere ondernemer in de branche energie kan besparen zonder dat daarvoor investeringen nodig zijn.
 De gratis Energietool is onder meer te vinden op de website van het Nederlands Bakkerij Centrum, www.nbc.nl/dossiers/alle/energie.
 

Reageer op dit artikel