nieuws

Zussen Drenth starten brood- en banketbakkerij

Nieuws

EMMER-COMPASCUUM – Annemiek en Renate Drenth openden vorige week donderdag een nieuwe brood- en banketbakkerij met winkel in Emmer-Compascuum.

Zussen Drenth starten brood- en banketbakkerij

EMMER-COMPASCUUM – Annemiek en Renate Drenth openden vorige week donderdag een nieuwe brood- en banketbakkerij met winkel in Emmer-Compascuum.

De geheel open bakkerij is een openbaring voor de inwoners van de tegen de Duitse grens aangelegen veenkolonie. ‘We wilden graag beleving in de winkel,’ zegt Annemiek (21) die vanuit de productieruimte kan communiceren met de klanten. ‘Alles is te zien, niets is afgeschermd.’

Annemiek (r) en Renate Drenth komen uit een bakkersfamilie. Pa is leraar brood en banket en moeder heeft jarenlang in een bakkerswinkel gewerkt. Dat geldt ook voor de kersverse eigenaresses van bakkerij Drenth, die beiden de laatste jaren voor uitzendbureaus in andere branches werkzaam waren. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan en de enthousiaste zussen hapten toe toen in hun dorp een pand, waar de plaatselijke drogist een onderkomen had, vrijkwam. De jonge bakkers lieten onderzoek doen door het NBC en het Productschap Akkerbouw. Niets stond een start in de weg in het dorp, waar ze nu de enige overgebleven bakker zijn aangezien bakker Blom in april is gestopt.

Annemiek en Renate Drenth hebben veel Duitse broodjes en gebak in het assortiment. Annemiek: ‘Mensen in de regio zijn gewend om in Duitsland brood en banket te halen. Dat hoeft nu niet meer.’ Het zijn hoofdzakelijk de twee zussen die de bakkerij met winkel bemensen. Hun ouders en enkele weekendhulpen zorgen in het weekend voor extra mankracht.
 

Reageer op dit artikel