nieuws

Verkade stapt over op eerlijke chocolade

Nieuws

ZAANDAM – Verkade stapt geheel over op ‘100 procent eerlijke’ chocola. Het is daarmee de eerste A-merk fabrikant die op zo’n grote schaal chocolade met het Max Havelaar keurmerk op de markt brengt.

Verkade stapt over op eerlijke chocolade

ZAANDAM – Verkade stapt geheel over op ’100 procent eerlijke’ chocola. Het is daarmee de eerste A-merk fabrikant die op zo’n grote schaal chocolade met het Max Havelaar keurmerk op de markt brengt.

Begin oktober zullen de eerste Fairtrade Verkade producten in de schappen van de supermarkten liggen. Het gaat om het gehele assortiment chocoladerepen, de Chocolade Mini’s, de Fijnproevers chocolade en de Kookchocolade. Vanaf begin 2009 zullen uiteindelijk alle chocoladeproducten die van Verkade in de winkel liggen, het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade dragen.

Wereldmarkt
Verkade voegt hiermee in één klap 20 procent toe aan de totale wereldmarkt van verkochte Fairtrade cacao. In het totaal gaat het bij Verkade om 1.500 ton cacao op jaarbasis. Daarnaast wordt ook alle suiker onder Fairtrade voorwaarden ingekocht

 

Reageer op dit artikel