nieuws

Reddingsactie voor Theeboom

Nieuws

AMSTERDAM – De Joodse gemeenschap slaat de handen ineen om de Joodse bakker Theeboom van een faillissement te redden.

Reddingsactie voor Theeboom

AMSTERDAM – De Joodse gemeenschap slaat de handen ineen om de Joodse bakker Theeboom van een faillissement te redden.

Dat meldt het Parool. De Joodse Gemeente Amsterdam (Nederlands-Israëlietische Hoofdsynagoge, NIHS) heeft de rol van bemiddelaar op zich genomen tussen Theeboom en eventuele investeerders. Wie dat zijn, laat woordvoerder Max van Praag in het midden.

‘De onderhandelingen met alle partijen zijn in volle gang; over een maand weten we meer.’ Liefhebbers van de oudste bakkerij in Amsterdam vroegen de NIHS per brief ‘alles in het werk te stellen om een doorstart van Theeboom mogelijk te maken’. Volgens initiatiefneemster Hadassa Hirschfeld is bakkerij Theeboom niet zomaar een winkel, maar een instituut in Amsterdam: ‘Klanten maken zich zorgen om de vertrouwde gemberbolus en de heerlijke soepstengels.’ 

Sluiting
Vorige week donderdag sloot Theeboom BV plotseling de deuren van zijn twee winkels, aan de Maasstraat en Bolestein. Eigenaar Hendrika van Dael-Rozeboom is niet voor commentaar onbereikbaar. Wel liet zij de NIHS, waar de bakkerij onder rabbinaal toezicht staat, weten dat de bank de financiering van het bedrijf per direct had stopgezet.
Theeboom is vooral onmisbaar voor orthodoxe joden. De bakkerij is verreweg de grootste leverancier van koosjer brood in Amsterdam. Voor koosjer brood kan de clientèle ook terecht bij concurrent Laromme, die twee jaar geleden zijn deuren opende in de Kastelenstraat, om de hoek bij de Theeboomvestiging in Buitenveldert.
Bron: het Parool

Reageer op dit artikel