nieuws

Noordpoolbollenactie Zeelandia afgetrapt met ballonvaart

Nieuws

FREDERIKSOORD – Zeelandia trapte dinsdag 8 juli de Noordpoolbollen-actie op een originele manier af. Zes bakkers mochten in een energiezuinige WNF-luchtballon in een vorm van een Pandabeer een ballonvaart maken.

Noordpoolbollenactie Zeelandia afgetrapt met ballonvaart

FREDERIKSOORD – Zeelandia trapte dinsdag 8 juli de Noordpoolbollen-actie op een originele manier af. Zes bakkers mochten in een energiezuinige WNF-luchtballon in een vorm van een Pandabeer een ballonvaart maken.

‘Het weer heeft gelukkig meegewerkt. Tussen de buien van die dag door heeft de ballon een uur lang een mooie tocht kunnen maken. Hij is rond 20.00 uur opgestegen in Frederiksoord en een uur later, zo’n 12 kilometer verderop, geland in Beilen. Tijdens de landing was het helemaal windstil,’ zo vertelt Leo Nouwen van Zeelandia aan Bakkerswereld.

De bakkers die de ballonvaart mochten beleven zijn:
– A Timmer – Gasselte
– Boonstra – De Knipe
– K. Dunnink – De Wijk
– Van der Groot – Vriezenveen
– Vliegendehond – Wolvega
– Brouwer – Urk

Evert de Boer van Bakkerij Brouwer uit Urk spreekt van ‘een geweldige ervaring. Echt top!’
Leo Nouwen: ‘De ballon verdoet minder energie omdat de innovatieve piloot zo’n twee meter boven de opening van de ballon een extra zeildoek heeft aangebracht. Hierdoor blijft de warme lucht langer in de ballon. ‘En er gaat 5 miljoen liter lucht in, dus dat is nogal wat!’, aldus Nouwen.
De ballon is eigendom van het Wereld Natuur Fonds.

Lees meer over Noordpoolactie

Reageer op dit artikel