nieuws

Dick Peters Held van de Smaak provincie Groningen

Nieuws

LEENS – Naast Brabant heeft ook Groningen een bakker die weet wat smaak is. Dick Peters, eigenaar van de gelijknamige warme bakker in Leens is gekozen tot Held van de Smaak van de provincie Groningen.

Dick Peters Held van de Smaak provincie Groningen

LEENS – Naast Brabant heeft ook Groningen een bakker die weet wat smaak is. Dick Peters, eigenaar van de gelijknamige warme bakker in Leens is gekozen tot Held van de Smaak van de provincie Groningen.

Zijn speltproducten gaven de doorslag. Peters vertegenwoordigt de provincie Groningen tijdens de verkiezing van de landelijke Held van de Smaak op 21 september in de Hoofdstad van de Smaak Zwolle.
De landelijke Held van de Smaak verkiezing  is het startsein voor de Week van de Smaak, die dit jaar van 22 tot en met 28 september plaatsvindt. Een nationaal evenement waarin honderden grote en kleine lokale activiteiten ‘smaak’ centraal laten staan. Het draait in die week om ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding.

Bakkers
Eerder deze maand werd Alexander Bekkers uit Nijnsel Brabants kampioen van Brabant. In de provincie Overijssel dingen twee bakkers naar de provincietitel: Bakkerij Schabbink uit Saasveld en Bakkerij en Bakkerij Berjan ten Brinke uit Ommen. In Friesland zijn dat er twee: Bakker Bolhuis uit Jubbega en Bakker de Jong uit Nes. Ook Johan Bloemhof van Koopmans Meel is genomineerd.

Andere provincies
Bakkerij Schuld uit Oldebroek en Bakkerij Van der Meijden uit Arnhem zijn de genomineerden in Gelderland. Carl Siegert doet een gooi in Utrecht. Ko van Daalen, Menno ’t Hoen, Philippe Galerne  en Rene en Sylvia Jacobs zijn de genomineerden in Zuid Holland.

Reageer op dit artikel