nieuws

Bunnikse en Harmelense bakkers kandidaat Held van de Smaak

Nieuws

BUNNIK – Keuken/bakkerij De Veldkeuken uit Bunnik en bakkerij Carl Siegert uit Harmelen zijn de Utrechtse genomineerden voor de nationale Held van de Smaak.

Bunnikse en Harmelense bakkers kandidaat Held van de Smaak

BUNNIK – Keuken/bakkerij De Veldkeuken uit Bunnik en bakkerij Carl Siegert uit Harmelen zijn de Utrechtse genomineerden voor de nationale Held van de Smaak.

Er is dit jaar gekozen voor het thema Brood en Streekgebonden Koek & Banket. Kandidaten zijn dus molenaar, bakker of graanteler en werken met regionale producten, authentieke productiemethoden of ambachtelijke bereidingswijzen. De Held wordt tijdens de Week van de Smaak, van 22 tot en met 28 september, verkozen.

Stemmers kunnen via internet bepalen wie van de twee Utrechtse genomineerden in september meedingt naar de eretitel.  In de Week van de Smaak wordt de aandacht gevestigd op eerlijk, ambachtelijk, streekgebonden en smaakvol eten. Dit jaar staan brood en streekgebonden banket centraal. De Veldkeuken, gevestigd in het koetshuis van landgoed Amelisweerd, bakt onder andere biologisch brood en bijzondere taarten. Bakker Carl Siegert staat bekend om zijn stoer en ambachtelijk brood.

In het hele land zijn er tijdens de Week van de Smaak allerlei activiteiten. In de provincie Utrecht bijvoorbeeld appels plukken met het hele gezin, kaas en wijn proeven op de boerderij en de Week van de Ui in Baarn. De Week van de Smaak is een initiatief van koksorganisatie Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica.

Meer informatie www.weekvandesmaak.nl.

 

 

Reageer op dit artikel