nieuws

Bruinbrood goed voor zwangerschap

Nieuws

BRUSEEL – Door meer vezels te eten tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap kan je het risico op zwangerschapsvergiftiging met de helft beperken, dat beweren althans onderzoekers.

Bruinbrood goed voor zwangerschap

BRUSEEL – Door meer vezels te eten tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap kan je het risico op zwangerschapsvergiftiging met de helft beperken, dat beweren althans onderzoekers.

De studie bestudeerde het eetpatroon van 1.538 vrouwen voor de verwekking en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. De onderzoekers ontdekten dat wie veel granen, fruit en groenten at, meer dan 21,2 gram vezels per dag, 60 procent minder kans had om deze conditie te krijgen dan wie minder dan 11,9 gram at. De onderzoekers raden aan dagelijks 5 gram extra vezels tijdens de zwangerschap te eten, dat is het equivalent van twee sneden meergranen brood, aldus de Belgische website hln.be

Zwangerschapsvergiftiging
Een hoge bloeddruk is kenmerkend voor een zwangerschapsvergiftiging, het treft een op tien toekomstige moeders en komt laat in de zwangerschap voor. Deze ziekte kan zowel het leven van de moeder en de baby in gevaar brengen.

Reageer op dit artikel