nieuws

Beter meelvervoer naar ambachtelijke bakkers

Nieuws

RENESSE – Onlangs werden door Best Trucks Barendrecht drie indrukwekkende combinaties afgeleverd aan Krijger Molenaars in Renesse. De nieuwe voertuigen worden ingezet voor het vervoer van meel naar ambachtelijke bakkerijen in heel Nederland.

Beter meelvervoer naar ambachtelijke bakkers

RENESSE – Onlangs werden door Best Trucks Barendrecht drie indrukwekkende combinaties afgeleverd aan Krijger Molenaars in Renesse. De nieuwe voertuigen worden ingezet voor het vervoer van meel naar ambachtelijke bakkerijen in heel Nederland.

Bij Krijger Molenaars wordt tarwe en rogge vermalen en gemengd tot bloem, meel en meergranenproducten. Naast producten voor de consumentenmarkt worden er ook bijproducten zoals griespellets, nameel en zemelen voor de mengvoederindustrie geproduceerd.

Bulktanks

De nieuwe voertuigen zijn bulkvoertuigen bestaande uit een DAF FAG XF105 met GINAF 10 tons SensAxle+ naloopas en een drie-assige aanhangwagen. De afgesproken hoeveelheid meel wordt rechtstreeks in de silo van de klant afgeleverd. Doordat de afleveradressen zich niet altijd op de makkelijkst bereikbare plaatsen bevinden, en er in totaal zo’n 50 verschillende soorten eindproduct kunnen worden geleverd, wordt maximale flexibiliteit van het transportmiddel gevraagd. Deze flexibiliteit is bereikt door de plaatsing van een luchtgeveerde, elektronisch gestuurde SensAxle+ naloopas. Hierdoor nam het GVW van de motorwagen met 10 ton toe tot een totaal van 38 ton. De combinatie is voorzien van aluminium bulktanks met in totaal 15 compartimenten met een capaciteit van 2.000 tot 4.000 kg per stuk. De asconfiguratie is zo gekozen dat de compartimenten willekeurig leeg of beladen kunnen zijn zonder dat één van de assen wordt overbeladen.

‘Wij zochten voor dit werk een zeer wendbaar en stabiel voertuig, met een zo hoog mogelijk GVW en een asconfiguratie met een perfecte gewichtsverdeling’, aldus Henk Krijger van Krijger Molenaars op transport-online. ‘Daarnaast is de uitstraling van ons materieel erg belangrijk. Je staat ’s morgens voedingsmiddelen te lossen bij bakkerijen waar consumenten in- en uitlopen. Het spul moet er dan ook altijd netjes en representatief uitzien. Maar, ook onze chauffeurs moeten het prettig vinden met het gereedschap te werken, dus hebben zij meegedacht bij de totstandkoming van deze aanschaf.’

 

Reageer op dit artikel