nieuws

Bakker D’n Bies overleden

Nieuws

ROSMALEN – Een bakker voor wie kwaliteit voorop stond. Maar die ook sterk hechtte aan goed contact met de klanten. Waardoor velen in Rosmalen, maar ook elders in de regio, hem kenden en móchten. Bovendien was hij een gedreven voorzitter van de plaatselijke postduivenvereniging De Zwaluw, en één van de trouwste supporters van voetbalvereniging OJC Rosmalen. Het geldt allemaal voor Jan Verbiesen – ook wel ‘D’n Bies’ – die vrijdag, 72 jaar oud, overleed.

Bakker D’n Bies overleden

ROSMALEN – Een bakker voor wie kwaliteit voorop stond. Maar die ook sterk hechtte aan goed contact met de klanten. Waardoor velen in Rosmalen, maar ook elders in de regio, hem kenden en móchten. Bovendien was hij een gedreven voorzitter van de plaatselijke postduivenvereniging De Zwaluw, en één van de trouwste supporters van voetbalvereniging OJC Rosmalen. Het geldt allemaal voor Jan Verbiesen – ook wel ‘D’n Bies’ – die vrijdag, 72 jaar oud, overleed.

Toen zich enkele jaren geleden een ernstige ziekte aandiende, leek Jan Verbiesen veel activiteiten te moeten staken. Maar hij kwam de problemen toch sterk te boven. Bovendien behield hij zijn opgeruimde karakter. Familie, vrienden, kennissen, hij bleef ze tot het allerlaatst, toen de ziekte toch een ernstige vorm had aangenomen, zonder zelfbeklag ontvangen, meldt het Brabants Dagblad.

Jan Verbiesen beheerste het bakkersvak. Zoals zijn grootvader en vader, en vele andere familieleden dat deden. De Verbiesens hadden niet voor niets ook bakkerswinkels in Den Bosch en Middelrode. En het klantenbestand telde namen als: verpleeghuis de Herven, de Bossche politie, bouwgigant Heijmans, Van Lanschot Bankiers.
Maar Jan Verbiesen hield nadrukkelijk ook een traditie in stand: brood langsbrengen bij klanten aan huis, inclusief vaak: even blijven buurten. In zijn vrije tijd was hij een enthousiast duivensporter, die zich als voorzitter ook bestuurlijk sterk maakte voor zijn vereniging, De Zwaluw. En zestig jaar was hij verbonden aan voetbalvereniging OJC Rosmalen.

Aanvankelijk als speler, geleidelijk ook als supporter bij thuis- én uitwedstrijden. Zoals ook Neerlands Defensie op hem kon blijven rekenen. Als reservist zorgde hij ervoor beschikbaar te zijn in de functie van luitenant-kolonel. In 2001, hij was toen 65, hield de bakkerij op te bestaan. De naam D’n Bies leeft evenwel voort in het wooncomplex dat verrijst op de plek van de bakkerij.

Reageer op dit artikel