nieuws

Ambachtsbakker Old Hiemse verbouwt eigen tarwe

Nieuws

HARDENBERG – Ambachtsbakker Old Hiemse uit Hardenberg laat zijn eigen tarwe verbouwen door een plaatselijke boer.

Ambachtsbakker Old Hiemse verbouwt eigen tarwe

HARDENBERG – Ambachtsbakker Old Hiemse uit Hardenberg laat zijn eigen tarwe verbouwen door een plaatselijke boer.

Op het weiland van Bouwhuis op ’t Holt 3 prijkt een groot bord van 3 bij 4 meter langs het drukke kruispunt. Een eye catcher die iedere voorbijganger opvalt.
Luigi en Anja Mastroianni – de eigenaren van de bakkerij – hadden al geruime tijd het idee om eigen tarwe te verbouwen. In het voorjaar werden de plannen concreet. Agrowin verzorgde het inzaaien van de tarwe en korenmolen Windlust zal voor het malen zorgen.

Oogst
Na de zomervakantie staat de eerste oogst op de planning. Van de tarwe zullen exclusieve broodsoorten gemaakt worden onder een eigen merknaam. ‘Wat de naam gaat worden houden we nog even geheim’, aldus Anja. ‘We zijn op dit moment aan het brainstormen samen met het hoofdkantoor van de Ambachtsbakker. Wij schakelen hen ook in voor het maken van de folders, posters en eventuele advertenties.’ 

Old Hiemse is begin 2008 uitgeroepen tot Ambachtsbakker van het Jaar. 
 

Reageer op dit artikel