nieuws

Winkelen in plaats van wachten bij Baltus

Nieuws

BERGEN – Bakkerij Baltus in Bergen heeft een nieuwe winkel; een semi-zelfbedieningszaak. De winkel draait nu een maand en mede eigenaar Kees Baltus is tot nu toe content. Hij boekt een behoorlijke omzetplus, maar een exact getal wil hij liever niet geven. De zaak is ingericht door Emondt uit Enschede.

Winkelen in plaats van wachten bij Baltus

BERGEN – Bakkerij Baltus in Bergen heeft een nieuwe winkel; een semi-zelfbedieningszaak. De winkel draait nu een maand en mede eigenaar Kees Baltus is tot nu toe content. Hij boekt een behoorlijke omzetplus, maar een exact getal wil hij liever niet geven. De zaak is ingericht door Emondt uit Enschede.

Kees Baltus: ‘Collega’s die het al hebben ondergaan, zal het bekend voorkomen maar klanten nemen nu meer mee. In plaats van dat ene halfje wit gaan ze nu echt winkelen. Voorheen stonden ze alleen op hun beurt te wachten. Het assortiment is niet uitgebreid, maar mensen proberen andere producten. Vroeger was hun zicht beperkt op dat deel van de toonbank waar ze voor stonden. Nu lopen ze rond en snuffelen ze rond. Maar de klant die haast heeft, kan ook snel weer buiten staan.’ Baltus geeft toe dat veel klanten in het begin wel wat sceptisch waren. ‘Ik word al 40 jaar geholpen, dan ga ik toch nu niet zelf mijn brood pakken? Dat soort reacties. Maar die klanten helpen we gewoon. Er is nu ander contact met de klanten. Dat zeggen de winkeldames ook. Er is méér interactie als mensen dat wíllen.’
De zaak is ingericht door Emondt uit Enschede.

De foto’s:

 

Reageer op dit artikel