nieuws

Quality Bakers naar Bakkersland

Nieuws

HEDEL – Barilla Holding heeft Quality Bakers (voorheen Kamps Nederland) verkocht aan Bakkersland. Barilla is wereldwijd marktleider in de pasta-industrie en Europees markleider in de bakkerijindustrie, en Bakkersland Groep B.V., een belangrijke speler in de Nederlandse brood- en gebaksindustrie.

Quality Bakers naar Bakkersland

HEDEL – Barilla Holding heeft Quality Bakers (voorheen Kamps Nederland) verkocht aan Bakkersland. Barilla is wereldwijd marktleider in de pasta-industrie en Europees markleider in de bakkerijindustrie.

Bakkersland Groep B.V. is een belangrijke speler in de Nederlandse brood- en gebaksindustrie. De voorgenomen transactie zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en zal daarnaast voor advies worden voorgelegd aan beide ondernemingsraden. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur voor Bakkersland Groep. Stamford Partners was financieel adviseur en De Brauw Blackstone Westbroek was juridisch adviseur van Barilla en Quality Bakers. 

Bakkersland
Bakkersland heeft 16 bakkerijen en een hoofdkantoor in Hedel. Er werken 1600 mensen. De omzet in 2007 bedroeg 350 miljoen euro. 

Quality Bakers
Quality Bakers heeft 7 bakkerijen en 800 mensen in dienst. In 2007 bedroeg de omzet 170 miljoen euro. 

Barilla
Barilla heeft 65 fabrieken in 11 landen en heeft 19.000 mensen in dienst. Barilla is ondermeer eigenaar van het merk Wasa.
 

Reageer op dit artikel