nieuws

MIWE boekt 8 procent meer omzet

Nieuws

ARNSTEIN – MIWE heeft een goed jaar achter de rug. De omzet van ovenfabrikant steeg in 2007 met bijna acht procent.

MIWE boekt 8 procent meer omzet

ARNSTEIN –  MIWE heeft een goed jaar achter de rug. De  omzet van ovenfabrikant steeg in  2007 met bijna acht procent.

Dat meldt het bedrijf in haar jaarverslag.  Oorzaak van de stijgende omzet is een reeks goede orders van onder meer. De Franse Groupe Holder waar de internationale filiaalketen "Boulangerie Paul" toe behoort. De firma Gellertstadt Backwaren gaf MIWE de opdracht om de nieuwbouw van de bakkerij te ontwerpen, inclusief levering van apparatuur en koeltechniek.

Internationaal
Voor het jaar 2008 rekent men bij MIWE op een verdergaande internationalisering van de markt en een vooral uit export voortkomende toename van de omzet. Hierbij spelen Oost-Europa en de USA nog steeds een belangrijke rol. Momenteel wordt vijftig procent wordt geëxporteerd.

Bedrijf
MIWE concentreert zich met de drie bedrijfstakken bakovenbouw, koeltechniek voor de bakkerij en automatiseringstechniek geheel op de klimatiserende processen in de bakkerij  MIWE heeft naast de hoofdvestiging in Arnstein en de fabriek in Meiningen een derde productiestandplaats verkregen in de Duitse plaats Bräunlingen.

 

Reageer op dit artikel