nieuws

Halve finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland

Nieuws

ZEVENBERGEN – Bij Belcolade Nederland hebben zondag 1 juni 46 bakkers en chocolatiers gestreden om een plek in de halve finale van de wedstrijd Lekkerste Bonbon van Nederland. Dit is een initiatief van Puratos / Belcolade.

Halve finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland

ZEVENBERGEN – Bij Belcolade Nederland hebben zondag 1 juni 46 bakkers gestreden om een plek in de halve finale van de wedstrijd Lekkerste Bonbon van Nederland. Dit is een initiatief van Puratos / Belcolade.

De vakjury, bestaande uit voorzitter en winnaar 2007 Hein Geers (van Huize Geers te Tilburg), Dominique Persoone (van The Chocolate Line te Brugge) en Robèrt van Beckhoven (o.a. van Patisserie Robèrt te Oisterwijk) had er een lastige aan alle bonbons te keuren. ‘Het lijkt erop dat er vorig jaar toch een trend is gezet, er zijn nu veel inzendingen met gelei. Ook valt het aantal inzendingen op basis van pure chocolade op. Bovendien zijn er meer hartige vullingen, zoals stilton.’ aldus Geers. ‘De afweging is opnieuw geen eenvoudige opgave, er zitten een aantal zeer sterke inzendingen bij.’ vult Van Beckhoven aan. Persoone is enorm te spreken over het enthousiasme waarmee deelnemers hun creaties bedenken. Zo hadden sommigen eind 2007 hun idee al klaar en hebben behoorlijk vooruit gepland om over de noodzakelijke ingrediënten te beschikken. Fantastisch!’

De halve finalisten zijn:

Niels Verweij
Ambachtelijke Banketbakkerij Holtkamp – www.banketbakkerijholtkamp.nl – Amsterdam

Dennis Stans
Bakkerij Oonk – www.oonk.nl – Enschede

Wouter Elie
Banketbakkerij J. van Bragt – www.jacquesvanbragt.nl – Geldrop

Peter Schaper
Choco Kado de Berekuil – www.deberekuil.nl – Ouderkerk a/d IJssel

Gerben den Hartog
Choco Kado de Berekuil – www.deberekuil.nl – Ouderkerk a/d IJssel

Peter van Driel
Chocoladeatelier Puur – www.puurchocolade.nl – Gouda

Frank van Vliet
Chocolate House – Den Dolder

Bart Bruns
Chocolaterie Bruns – www.chocolaterie.info – Eygelshoven

Hans Hulshof
Chocolaterie Hulshof – www.hulshof.nu – Eibergen

Willem van Dam
Chocolaterie Van Dam – www.chocola.nu – Heemstede

Albert Boogaarts
Chocolaterie Winters – www.chocolaterie-winters.nl – Valkenswaard

Dirk van Limpt
Chocolaterie Winters – www.chocolaterie-winters.nl – Valkenswaard

Jan Peter Reijngoudt
De Truffel – www.detruffel.nl – Woerden

Arno Godschalk
Kampioensbakker Paul Berntsen- www.kampioensbakker.nl – Didam

Ronald van Haarlem
Tummers patisserie passionelle – www.bestelbijtummers.nl – Heemstede

Hans Frenks
W. Koelman Brood Banket en Bonbons – www.wimkoelman.nl – Heemskerk

Op drie september strijden deze deelnemers om een plaats in de finale. Er gaan er vijf door. De eindstrijd vindt plaats tijdens het evenement ‘Kunsthal Kookt’ in Rotterdam van vrijdag 26 september tot en met zondag 28 september. Naast een vakwinnaar wordt er ook een publiekswinnaar gekozen. Vorig jaar won Hein Geers van Huize Geers uit Tilburg de vakwedstrijd en Jan Willem Jansen van Patisserie de Rouw de publiekswedstrijd. 

Op de foto de winnende bonbon van vorig jaar van Hein Geers. 
 

Reageer op dit artikel