nieuws

Chocolaterie Guylian in Koreaanse handen

Nieuws

SINT-NIKLAAS – De Belgische chocolademaker Guylian – bekend van de doosjes met chocolade zeevruchten – wordt overgenomen door het Koreaanse Lotte Confectionery.

Chocolaterie Guylian in Koreaanse handen

SINT-NIKLAAS – De Belgische chocolademaker Guylian – bekend van de doosjes met chocolade zeevruchten – wordt overgenomen door het Koreaanse Lotte Confectionery.

Dat heeft Guylianbekendgemaakt, meldt de Belgische krant De Tijd. Begin deze maand werd bekend dat de aandeelhouders van Guylian op zoek waren naar een partner over koper voor het bedrijf. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Forse groei
Guylian werd in 1960 opgericht door Guy Foubert en zijn vrouw Lilian – het merk is een samentrekking van hun voornamen – en het bedrijf bleef al die tijd eigendom van de familie Foubert. Het echtpaar Foubert startte kleinschalig met de verkoop van chocolade zeevruchten aan de Belgische kust. Sindsdien kende Guylian een forse groei. Vorig jaar bedroeg de omzet 77 miljoen euro, waarvan zo’n 96 procent in het buienland wordt gerealiseerd.

Best verkochte
De onderneming exporteert naar meer dan 100 landen en heeft 250 mensen in dienst. Volgens marktonderzoeksgegevens is Guylian het best verkochte Belgische chocolademerk in landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Australië.

 
 
 

Reageer op dit artikel