nieuws

Bekkerie de Meule promoot zijn Broodje van de Tang

Nieuws

HOUT-BLERICK – Wilbert Rutten van Bekkerie de Meule uit Hout-Blerick heeft een nieuwe manier gevonden om zijn streekproduct ‘Het broodje van de Tang’ te promoten. Hij wil er dé streekspecialiteit van Limburg van maken.

Bekkerie de Meule promoot zijn Broodje van de Tang

HOUT-BLERICK – Wilbert Rutten van Bekkerie de Meule uit Hout-Blerick heeft een nieuwe manier gevonden om zijn streekproduct ‘Het broodje van de Tang’ te promoten. Hij wil er dé streekspecialiteit van Limburg van maken.

Bekkere de Meule is met het VVV Kantoor in Venlo een samenwerking aangegaan. Het broodje – in 2003 uitgeroepen tot Lekkerste Zoete Snack van Nederland – is vernoemd naar de wandelroute Het Rondje van de Tang. Het broodje is gemaakt van een luxe brooddeeg gevuld met mokka, rozijnen, suikernibs, walnoten, kaneelsuiker en gevuld met Zwitserse room.

Op de website van Bekkerie de Meule, www.broodjevandetang.nl wordt nu de wandelroute gepromoot. De site is aangepast in samenwerking met de VVV. Op deze site wordt de route en het ontstaan van de het broodje omschreven. Wilbert Rutten: ‘We hebben het Veldeke (stichting behoud Limburgs dialect) gevraagd om de site te vertalen naar het Limburgse dialect en Maascorridor Limburg (behoud Limburgse maasvlakte ) voor aanvullende informatie.
Omdat wij het broodje beschouwen als dé streekspecialiteit van Limburg kunnen ook andere bakkers het broodje verkopen. Ze kunnen het product inkopen via Bakeplus uit Venlo en Grobak in Haaften. Ze komen dan ook met naam en adresgegevens op de site te staan.

Op zondag 6 juli wordt in Venlo de Niederrheinischer Radwandertag georganiseerd. Alle deelnemers – 500 tot 600 – van deze wandeldag krijgen een Broodje van de Tang en een brochure over Het Rondje van de Tang.

 

Reageer op dit artikel