nieuws

Bakkersbedrijven fuseren tot broodgigant

Nieuws

AMSTERDAM – Het Ierse bakkersbedrijf IAWS koopt voor ongeveer 4 miljard Zwitserse franc (bijna 2,5 miljard euro) zijn Zwitserse branchegenoot Hiestand.

AMSTERDAM – Het Ierse bakkersbedrijf IAWS koopt voor ongeveer 4 miljard Zwitserse franc (bijna 2,5 miljard euro) zijn Zwitserse branchegenoot Hiestand.

Samen zullen zij onder de naam Aryzta een van de grootste producenten van bakkerijproducten ter wereld vormen. Dat maakten beide bedrijven gisteren bekend. De Ierse brood- en banketbakker, bekend van merken als Delice de France en Cuisine de France, neemt bij de transactie het aandeel van de investeringsgroep Lion Capital in Hiestand over. Als het bod wordt goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten ontvangt Lion Capital 12,7 miljoen nieuwe aandelen IAWS en 30 miljoen euro in contanten. Er werd al langer gespeculeerd op een overname van Hiestand door IAWS, analisten spreken dan ook van een logische stap.

IAWS zal voor 83,3 procent eigenaar worden van Aryzta, Hiestand voor 8,7 procent. De rest van de aandelen komt in handen van Lion Capital. IAWS verwacht de fusie van de twee bedrijven in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden.

 

 

Reageer op dit artikel