nieuws

Passie van een warme bakker

Nieuws

Passie. Het woord wordt veel gebruikt in de bakkerijbranche. Ook buiten de branche wordt de sector geroemd om deze kwaliteit. Zo blijkt uit een weblog op Noorderlink.

Passie van een warme bakker

Passie. Het woord wordt veel gebruikt in de bakkerijbranche. Ook buiten de branche wordt de sector geroemd om deze kwaliteit. Zo blijkt uit een weblog op Noorderlink.

 “Ik zorg voor de glans in deze straat” zei de glazenwasser van de PC Hooftstraat toen hij vertelde hoe hij ‘s avond nog eens door de straat reed om te kijken hoe zichtbaar zijn werk is. Dat is een fantastische manier om je werk te zien. Als jouw bijdrage aan iets moois, dat je kunt zien en voelen wat trots zijn op je werk kan betekenen.

Ziel en zaligeheid
Nu roep ikzelf al langere tijd dat ik de mooiste baan van Noord-Nederland heb. Maar anderen zeggen dat ook steeds vaker. En het mooie is dat ik kan blijven geloven dat ik de mooiste baan heb, niet jaloers ben op de baan van een ander en dat anderen er precies zo over denken. Het geluk van de glazenwasser is toch fenomenaal, je gunt toch iedereen het geluk van de mooiste baan. Een baan waar je ziel en zaligheid in kunt leggen, waar je vrijheid in kunt ervaren al moet er wel een klus geklaard worden, maar dat is zeker ook jou klus. Een baan waar je gezien wordt, waar je bijdrage gemanifesteerd wordt en waar je plezier aan beleeft.

Plezier
Laatst nog bij mijn vriend Klaes Hoekstra in Bedum. Warme Bakker pur sang, altijd in voor iets nieuws en altijd verrassend. Had hij op basis van een bezoek aan Amerika een Amerikaanse week georganiseerd, met alles er op en eraan. Een vrijheidbeeld, donuts, een rodeo, chocoladeappels, linedancing, grote Amerikaanse auto’s (inmiddels geen pleonasme), en iedereen als cowboy of cowgirl. Geweldig, wat een passie. En, vroeg ik, veel extra klanten? “Dat maakt me niks uit” zei Klaes, “ik heb er misschien vijftig meer dan normaal, maar wat een plezier hebben we er met elkaar aan”.

En daar gaat het natuurlijk om, onbaatzuchtig de leuke dingen doen voor jezelf en voor anderen. En als jij het leuk vind, vinden vele anderen het vast ook wel leuk.

Daarom krijgt die glazenwasser natuurlijk overal een kop koffie aangeboden, kan hij overal wel water krijgen voor het wassen van de ramen, omdat hij zijn werk met plezier doet, omdat hij weet dat hij de wereld kan laten glanzen.

Bron Noorderlink
Henk Eggens is directeur van Noorderlink: een samenwerkingverband van 25 grote werkgevers in Noord-Nederland. Zij vertegenwoordigen ongeveer 50.000 medewerkers
 
 

Reageer op dit artikel