nieuws

Marokko krijgt stroopwafelbakkerij

Nieuws

ROTTERDAM – Mimoun El Arkoubi, die op zijn achtste naar Nederland kwam, begint een stroopwafelfabriek in Marokko. Zijn eerste ‘Amsterdam Delights’ rollen binnenkort van de band.

Marokko krijgt stroopwafelbakkerij

ROTTERDAM – Mimoun El Arkoubi, die op zijn achtste naar Nederland kwam, begint een stroopwafelfabriek in Marokko. Zijn eerste ‘Amsterdam Delights’ rollen binnenkort van de band.

De 38-jarige Rotterdammer Mimoun El Arkoubi kwam op het idee toen hij met een vriend in een benzinestation afrekende. ‘Marokkanen zijn gek op zoetigheid en niemand kent de stroopwafel in Marokko’, vertelt hij aan DePers.nl.

Zes miljoen wafels
Het eerste jaar wil de ondernemer zes miljoen wafels produceren. Hij gaat de koeken per twee en negen stuks verkopen, voor respectievelijk 25 en 80 eurocent. Voorlopig heeft hij twaalf man personeel in dienst, die tussen de 120 en 550 euro per maand verdienen.

Investering
De totale investering bedraagt nu 420.000 euro, inclusief machines, waarvan hij zelf 75.000 euro heeft ingelegd. ‘In Nederland was me dit nooit gelukt. Daar heb je een paar miljoen nodig om zo’n bedrijf op te zetten.’ De distributie van zijn stroopwafels heeft hij kunnen regelen via een bevriende directeur die verantwoordelijk is voor de leverantie van een bekend koffiemerk in Marokko.

 
 

Reageer op dit artikel