nieuws

Bijzondere verjaardag Belcolade

Nieuws

ZEVENBERGEN – Belcolade is twintig jaar. Om dit te vieren is Belcolade Nederland voor 11 dagen afgereisd naar Costa Rica met 20 chocolatiers en vakpers. Het hoogtepunt van deze verjaardag was de chocolade cocktailwedstrijd.

Bijzondere verjaardag Belcolade

ZEVENBERGEN –  Belcolade is twintig jaar. Om dit te vieren is Belcolade Nederland voor 11 dagen afgereisd naar Costa Rica met 20 chocolatiers en vakpers. Het hoogtepunt van deze verjaardag was de chocolade cocktailwedstrijd.

Alle deelnemers aan de wedstrijd hadden de negen Belcolade Origine Chocolades, cacaomassa uit Costa Rica, diverse likeuren en de lokale fruitspecialiteiten tot hun beschikking. De bedoeling was een innovatieve chocolade cocktail te maken. Winnaar werd Jan Willem Jansen (Nederlandse Patisserie Team en Patisserie de Rouw – Vught), die er een rietje bijmaakte van chocolade, hetgeen zijn presentatie afmaakte. De jury bestond uit: Norbert Koreman (hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier, en Patisserie & Desserts), Marc van Hulst (General Manager Belcolade Nederland), Sergio Schermel (Manager van Villas RioMar, Jungle & Beach resort)en Matt Crumpton (Global Marketing Manager Belcolade).

Belcolade Nederland is vorig jaar begonnen met een nieuwe wedstrijd: ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’. Dit om het vak van chocolatier meer bekendheid te geven. Winnaar Hein Geers van Huize Geers, won de reis naar Costa Rica. Een van de hoogtepunten was het bezoek aan de cacaoplantage waarvan Belcolade twee van haar origines betrekt. Eigenaar Hugo Hermelink vertelde het verhaal achter het geliefde product. Velen gaven aan dit te gaan gebruiken in de communicatie naar hun klanten. Hein Geers: ‘Ik ga mijn hele etalage vullen met deze informatie en de cacaobonen die ik heb meegenomen naar Nederland’.
 

Twintig jaar geleden is Belcolade begonnen met haar (productie)vestiging in het Belgische Erembodegem, nabij Aalst. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler en de enige nog in Belgische handen zijnde producent van chocolade. 

 

Reageer op dit artikel